Borç Siirt'in kamçısı

Borç Siirt'in kamçısı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en borçlu şehri Siirt 100 liralık tasarruf ederken 343 lira borçlanıyor. En az borçlu şehirler ise Tunceli, Ankara, Aksaray ve Uşak oldu.

Türkiye'de tasarrufu artırmaya yönelik tedbirler alınırken, bir yandan borçluluk da artıyor.81 ilden sadece 4'ünün tasarrufundan daha az borcu bulunurken, en borçlu il Siirt çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Siirt'te kredilerin tasarruflara oranı yüzde 343,04 olarak gerçekleşti. Buna göre Siirt 1 lira tasarruf ederken, yaklaşık 3,5 lira harcıyor. Borçluluk konusunda Siirt'in hemen arkasından gelen il ise Gaziantep. Bu ildeki nakdi kredilerin mevduata oranı yüzde 321,25 oldu.
Verilere göre 81 ilden sadece 4'ünün borcu tasarruflarından daha az. Toplam mevduattan daha düşük miktarda kredi kullanan iller Uşak, Aksaray, Ankara ve Tunceli olarak sıralandı. Nakdi kredilerin mevduata oranının en düşük olduğu il ise Tunceli oldu. Bu oran Tunceli'de yüzde 75,34 olarak gerçekleşirken, bu kenti yüzde 84,30 ile Ankara, yüzde 86,75 ile Aksaray ve yüzde 99,71 ile Uşak takip etti. 2012 yılında borcundan çok tasarrufu bulunan 7 il Bartın, İstanbul, Uşak, Aksaray, Zonguldak, Ankara ve Tunceli'ydi. Buna göre 2012 yılında borcundan çok tasarrufu bulunan İstanbul, Bartın ve Zonguldak, 2013 yılında "borçlu iller" statüsüne geçti. AA


İSTANBUL KAYBEDENLER KULÜBÜNE GİRDİ
Geçtiğimiz yıllarda tasarrufu borcundan fazla olan illerin sayısı 2012'den daha fazlaydı. Mevduatı kullanılan kredilerden fazla olan il sayısı 2011 yılında 12 olmuştu. 2011 yılında Sivas, Hakkari, Eskişehir, Zonguldak, Muğla, Erzincan, Bartın, İstanbul, Uşak, Aksaray, Ankara ve Tunceli bu kategoride yer alıyordu.



nbsp;Borç Siirt'in kamçısı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...