Bor projelerine 4 milyon lira destek

- Güncelleme:
Bor projelerine 4 milyon lira destek

Ekonomi Haberleri

TÜBİTAK ile BOREN, yeni bor ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak Ar-Ge projelerine toplam 4 milyon lira destek verecek.

TÜBİTAK ile Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), yeni bor ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak Ar-Ge projelerine toplam 4 milyon lira destek verecek. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin sahip olduğu zengin bor kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi için araştırmacıların gerçekleştireceği bor projeleri, TÜBİTAK ve BOREN işbirliği ile desteklenecek. Bu amaçla hayata geçirilen TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında geçen yıl ilk kez uygulanan "Yeni Bor Ürünlerinin, Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Kullanım Alanlarının Yaygınlaştırılması" çağrısının devamı olan bor projeleri ikinci çağrısı, 13 Mayıs 2013'te açıldı. Çağrı kapsamında Türkiye'de bora dayalı sanayinin ve katma değer sağlayabilecek yeni ürünlerin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacak Ar-Ge projelerine toplam 4 milyon liraya kadar destek verilecek. Projelerin bütçeleri, TÜBİTAK ve BOREN tarafından eşit oranda karşılanacak. nbsp;
Birinci aşama başvuruları 21 Haziran'da sona erecek nbsp;
Endüstriyel uygulamalara temel oluşturacak veya büyük ölçekli teknolojik uygulamalara girdi sağlayacak yeni teknolojik bilgi ve ürün üretme potansiyeli olan araştırma projeleri, 2. çağrı kapsamında desteklenecek. Çarı kapsamında birinci aşama başvuruları 21 Haziran 2013'te sona erecek. Destek verilecek projeler ise 11 Ekim'de açıklanacak. nbsp;
Geçen yıl 9 bor projesi desteklendi nbsp;
Geçen yıl TÜBİTAK ve BOREN işbirliğiyle açılan çağrıya birinci aşamada 104 proje önerisi sunuldu ve bunlardan 41'i ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. İkinci aşamada önerilen projelerden 9'una toplam 4 milyon lira destek verildi. nbsp;ANKARA (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...