Boncuk işini büyütmek için önce eğitim sonra kredi

- Güncelleme:
Boncuk işini büyütmek için önce eğitim sonra kredi

Ekonomi Haberleri

Soru: Kilo ile boncuk alıp süs eşyası ve takı yapıyorum. Bu işi büyütüp evlere dağıtmak istiyorum. Bin eve verebilirim. Çok talep var çünkü. KOSGEB desteği alabilir miyim?

KOBİ TEŞVİK DOSYASIHazırlayan Metiner SEZER Soru: Kilo ile boncuk alıp süs eşyası ve takı yapıyorum. Bu işi büyütüp evlere dağıtmak istiyorum. Bin eve verebilirim. Çok talep var çünkü. KOSGEB desteği alabilir miyim? gt; Cemile Özkan/ Muratlı-TekirdağCevap: Mevcut bir işletmeniz yok fakat bu konuda faaliyette bulunan bir işletme kurmak konusunda destek talep ediyorsanız KOSGEB'in "Yeni Girişimcilik Desteği"nden faydalanabilirsiniz. Ancak, KOSGEB'in "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nden birine katılamanız gerekiyor. İş vereceğiniz birkaç arkadaşınızla da katılabilirsiniz bu eğitim programına. Bu konuyla ilgili geniş bilgiyi www.kosgeb.gov.tr adresindeki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Planı'nda bulubilirisiniz. Kredi al proje yap dönemi çoktan bitti Soru: Teşviklerden istifade etmem için ne yapmam lazım? gt; Ahmet Sarı/SivasCevap: Değerli okuyucumuz. Teşvik almak için bir projenizin olması lazım. Projesi olmayanlara yardımcı olamıyoruz. "Al krediyi ver projeyi" dönemi bitti. Projenizin katma değeri yüksek bir üretimle ilgili olması lazım. Ya da maliyetleri aşağı çekici özelliğinin bulunması gerekiyor. Hele Türkiye'nin dışarı döviz ödemesini önleyen bir projeniz varsa kolayca teşvik alır, hibe prograsmlarından yararlanırsınız. Size tavsiyem KOSGEB ve TÜBİTAK başta olmak üzere kredi veren kurumların web sitelerine girin ve kendinize uygun teşviklere bakın. Enerji, Sanayi, Ekonomi, Tarım bakanlıkları da kredi veriyor. Onların sitelerine girmeyi de ihmal etmeyin.Ne istediğinizi bilip desteği sonra bulun Soru: Plastik ev ürünleri ve ev tekstili ürünleri imal ettirip kendi markamla Balkan ve Afrika ülkelerine ihracat yapmak istiyorum. KOSGEB'den destek alma şansım sizce nedir ? gt; İlyas AltuğCevap: KOBİ Proje Destek Programını incelemenizi tavsiye ederim. www.kosgeb.gov.tr adresindeki destekler kısmında bulabilirsiniz bu programı.Keçi çiftliği kredisi için Ziraat'e gidin Soru: Antalya ili Gündoğmuş ilçesi Köprülü Beldesi Saanen süt keçisi ırkının yetiştiği bir bölge. Burada keçi çiftliği kurmak ve süt tesisi işletmek istiyoruz. Uzman da var. Fizibilite raporu hazır. Teşviklerden faydalanmamız mümkün mü? gt; Ümit Süleyman AşçıCevap: Söz konusu Küçükbaş Hayvancılık yatırımları ile ilgili T.C. Ziraat Bankası'ndan kredi çekebilirsiniz. Ayrıca, detaylı bilgi almak için İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.TEŞVİKLE İLGİLİ HER SORUNUZ İÇİN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZTel: 0212 454 30 00 Fax: 0212 454 31 00metiner.sezer@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...