Bölünen tarlalar 'Aile Çiftçiliği' ile birleşiyor

Bölünen tarlalar 'Aile Çiftçiliği' ile birleşiyor

Ekonomi Haberleri

Şekerbank, 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı' ile bölünmüş tarım arazilerini birleştirmek için çiftçilere uygun vade seçenekleriyle kredi verecek.

Köyden kente göçün önüne geçmek amacıyla hükümetin uyguladığı teşvik politikalarının yanı sıra bankacılık sektöründen de yeni adımlar geliyor. Şekerbank, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi nedeniyle geliri azalan ve tarlasını bırakıp kente göç eden çiftçiler toprağını bırakıp gitmesin diye 200'e yakın tarım bankacılığı uzmanı ile 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattı. Şekerbank, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması gibi nedenlerle geliri azalan ve köyünü terk eden çiftçiye, 5 ila 10 yıla varan vadelerle sektörde ilk olan imkânlar tanıyacak. Dünya genelinde gıda tüketiminin nüfustan daha hızlı arttığına dikkat çeken Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, "Ülkemizde 1950 yılında köylerin nüfusu toplam nüfusun yüzde 75'ini oluştururken, 2012 yılında köy nüfusunun toplam nüfus içindeki payı yüzde 22.7'ye geriledi" dedi. Ülkemizdeki toplam 23.8 milyon hektar tarım arazisinin 30 milyon parselden oluştuğunu ve bölünmeler sebebi ile 40 milyon sahibi bulunduğunu vurgulayan Yıldız, nbsp;'Aile Çiftçiliği Bankacılığı' kapsamında bu soruna çözüm olarak, Tarla Büyütme Kredisi ürününü geliştirdiklerini söyleyerek şöyle devam etti:
"5 yıl vade, hasatta ödeme imkanı ve sabit faiz oranı ile tarım arazisinin ekspertiz değerinin yüzde 75'ini finanse edeceğiz. Umuyoruz, bu ürünümüzle dağınık ve parçalı araziler birleşerek belli bir ekonomik büyüklüğe ulaşır ve üreticilerimiz tarımsal işletmelerini terk etmeyip üretimlerini sürdürürler."


750 bin Eski traktör YENİLENİYOR
Çiftçilerde düşük gelirin bir sebebini de modern tarım tekniklerinin uygulanmamasına bağlayan Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "5 yıl vadeli, hasatta ödeme imkânı sağlayan ve sabit faiz oranlı Tarım Ekipmanları Kredisi ile bu probleme çözüm sunuyoruz" dedi.

EKONOMİ SERVİSİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...