'Bölgeyi yönetecek tek ülke Türkiye'

'Bölgeyi yönetecek tek ülke Türkiye'

Ekonomi Haberleri

ASKON'un Ekonomi Raporu'nun tanıtıldığı toplantıda ABD'li uzman, "Çinceyi boş verin. Türkçe, Japonca ve Meksika dillerini öğrenin" tavsiyesiyle de ünlü

ASKON'un Ekonomi Raporu'nun tanıtıldığı toplantıya katılan ABD'li uzman George Friedman, "Çinceyi boş verin. Türkçe, Japonca ve Meksika dillerini öğrenin" tavsiyesiyle de ünlü. Türkiye, Çin, Japonya gibi ülkelere ilişkin analizleriyle dikkat çeken, ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşu Stratfor'un Başkanı George Freidman, "Bölgeyi yönetecek ülke, Türkiye'den başkası değil" dedi. Daha önce de Türkiye'de konferans veren, "Gelecek 100 Yıl" adlı eserin yazarı ve "Çinceyi boş verin. Türçe, Japonca ve Meksika dilini öğrenin" sözleriyle bilinen Freidman, "Türkiye Avrupa Birliği tuzağından kurtuldu. Bu da sizin önünüze çok ciddi fırsatlar açıyor" dedi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 2014 Ekonomi Raporu'nun tanıtımında konuşan Friedman, "Türkiye ekonomik, siyasi ve askeri gücü bulunan bir ülke. Türkiye'nin bölgesini nasıl yöneteceği konusunda bazı kararlar vermesi gerekiyor. Çünkü bölgede bunu yapacak başka bir ülke yok" dedi. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin yanında, içeride ve dışarıda siyasi olgunluğunun ve bölgede askeri gücünün artıyor olmasının önemine işaret eden Friedman, "2006 senesinde kendi meslektaşlarıma 'Türkiye çok önemli bir bölgesel güç olacak' dediğim zaman beni pek de ciddiye almamışlardı, Türkiye'nin başarısı, haklı çıktığım için beni çok memnun ediyor" diye konuştu. Türkiye'nin kesinlikle Avrupa'nın en dinamik ekonomisi olduğunu ifade eden Freidman, "Ekonomi de dengeli. Birtakım krizler olur. Siyasi ve ekonomik krizler. Ama nerede olmuyor ki? Türkiye Avrupa Birliği tuzağından kurtuldu. Bu da sizin önünüze ciddi fırsatlar açıyor" görüşünü dile getirdi. Freidman konuşmasını, "Siz artık yükselen bir güç bile değilsiniz. Çünkü yükseldiniz" diye tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...