BoE merakla beklenen kararını açıkladı: İngiltere'de faiz 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BoE merakla beklenen kararını açıkladı: İngiltere'de faiz 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Ekonomi Haberleri

İngiltere Merkez Bankası (BoE), piyasaların merakla beklediği politika faizi kararını açıkladı. BoE, faizi 25 baz puan artırılarak son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 5,25 seviyesine çıkardı. 

SON 15 YILIN ZİRVESİNDE 

İngiltere’de enflasyon mayıs ayında yüzde 8,7, haziran ayında ise yüzde 7,9 seviyesinde artış kaydetmişti. Enflasyona karşı 14. kez peş peşe faiz artıran BoE, son kararıyla İngiltere'de politika faizi 15 yılın en yüksek seviyesine çıkarmış oldu.

BoE YETKİLİLERİ ÜÇ FARKLI KARARDA BÖLÜNDÜ

Para Politikası Kurulu'nda yetkililerin üç farklı karar arasında bölündüğü görüldü. Catherine Mann ve Jonathan Haskel yarım puanlık faiz artışından yana oy kullanırken, Swati Dhingra ise faizin sabit tutulmasından yana oldu. Karar metninde faiz patikasına ilişkin yönlendirme büyük ölçüde önceki metinlerdeki haliyle korundu. Fiyat baskılarının daha kalıcı olması durumunda para politikasında daha fazla sıkılaşmaya gerek olabileceği belirtildi.

Ülkede çekirdek enflasyonun halen hedeflenen seviyenin üzerinde seyrettiği belirtilen tutanaklarda, enflasyonun bu yılın sonunda yaklaşık yüzde 5 seviyesine gerilemesinin beklendiğine vurgu yapıldı.

ARTIŞ BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞTİ

BoE politika faizininin 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Analistler, politika metni ve BoE Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini kaydetmişti. 

Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...