Bitcoin uzmanından korkutan uyarı! BTC düşüş senaryosu gerçekleşecek mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Tecrübeli kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin (BTC) ile ilgili korkutan bir tahminde bulundu. Ünlü analist, BTC’nin bu yıl yatırımcıları korkutan çok büyük bir düşüş yaşayacağını söyledi…

En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dönemde yükseliş hareketine devam ediyor. Lider kripto para BTC son 1 ayın en çok kazandıran varlıklarından biri olmasıyla dikkat çekti. Kripto para piyasasını yorumlayan Benjamin Cowen, yatırımcıların piyasada büyük bir düşüş yaşamaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Bitcoin uzmanından korkutan uyarı! BTC düşüş senaryosu gerçekleşecek mi?

Kripto paralarla ilgili strateji oturumuna konuk olan ünlü analist Benjamin Cowen, BTC fiyatının yıl içinde sert bir düşüş yaşayacağını kaydetti. Panik satışlarıyla bu düşüşün derinleşeceği ve korkutan seviyelerde fiyatlamalar olacağını vurgulayan analistin bu ifadeleri dikkat çekti. Kripto para uzmanı, Bitcoin fiyatındaki son yükselişte altcoinlerin etkili olduğunu hatırlattı.

BTC YIL SONUNA DOĞRU DÜŞÜŞE GEÇECEK

Bitcoin fiyatının mevcut koşullarda yükseldiği için herkesin mutlu olduğunu belirten Cowen, korkutan tahmininde şu ifadeleri kullandı: “Bence göreceğimiz şey, 2015’te, 2019’da gördüğümüz gibi aynı şeyin tekrar gerçekleşmesi olacak. Bana göre Bitcoin bu yılın sonuna doğru tekrar düşüşe geçecek. Birçok insanı korkutacak ama bence bu oldukça normal bir fiyat hareketi olacak.”

Yatırımcıları korkutmak için piyasada manipülasyon yapılacağını vurgulayan kripto para uzmanı Benjamin Cowen şunları söyledi: “Bu sadece bir sonraki blok ödülü yarılanmasından (halving) geçmeden hemen önce insanların teslim olmasını sağlayacak bir korkutma olacak. Ve Fed’in niceliksel genişlemeye geri dönmeden hemen önce olacak.” Tecrübeli analist, FED’in parasal genişlemeye başlamadan hemen önce insanları panikle BTC satmaya zorlayacak bir çöküş senaryosu yaşanacağını öngörüyor.

Bitcoin uzmanından korkutan uyarı! BTC düşüş senaryosu gerçekleşecek mi?

MEVCUT BİTCOİN YÜKSELİŞİ ALDATICI

Bitcoin’in son dönemde yaşadığı rallinin büyük ölçüde altcoinlerden gelen likidite ile ilgili olduğunu belirten analist, “Bence altcoin piyasasından Bitcoin’e çok fazla likidite akışı var. Şu anda olan şey tam olarak bu ve bu Bitcoin’i yükseltiyor. Ancak bu işin püf noktası, altcoin likiditesi tükendiğinde ve artık en büyük kripto parayı destekleyemediğinde ne olacağı?” ifadelerini kullandı. Cowen, bu durumda düşüşün kaçınılmaz olacağını vurguluyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...