Bitcoin artık altından daha değerli

Bitcoin artık altından daha değerli

Ekonomi Haberleri

Dijital para birimi Bitcoin değerlenmeye devam ediyor. Bitcoin, tarihinde ilk kez altının ons fiyatını geçmeyi başardı.

Dijital para birimi Bitcoin, internette kullanılmaya ve daha "değerli" hale gelmeye devam ediyor. TechCrunch'ın haberine göre Bitcoin, geçtiğimiz gün tarihinde ilk kez altını geçmeyi başardı.

Gelen bilgilere göre Bitcoin, altının ons fiyatı (31,1 grama denk geliyor) Perşembe günü 1,237.73 $ seviyelerindeyken, Bitcoin ise 1,238.11 $'dan alıcı buldu. Bu esnalarda Bitcoin, tarihinde ilk kez altından daha değerli oldu. Bitcoin bugün de bu rekoru tazeledi ve yükselişine devam etti. Bitcoin bugün 1,287 $ seviyelerini gördü.

Diğer taraftan Bitcoin'in geleceğiyle ilgili tartışmalar da sürüyor. Mesela Çin, geçtiğimiz dönemde, ülkeden para çıkışını engellemek için Bitcoin'i yasaklamaya çalışmıştı.

BİTCOİN NEDİR?

Bitcoin, ilk kez 2008'de kendisine Satoshi Nakamoto adını veren anonim bilişim uzmanı ya da uzmanlarınca, internet kullanıcıları arasında para alışverişi sağlamak için geliştirilmiş bir ödeme ve havale sistemi olarak, mail grubunda duyurulmuştu. Bitcoin ile ilk ticari işlem 2010'da yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...