Bire satıp 35 katına geri alıyorduk! Strateji değişti, ibre tersine döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bor karbür konusunda durumu değiştirdiklerini belirterek, "Tonuna 35 bin dolar veriyorduk. Bin dolara sattığımızı adam işliyor, yeni bir ürün haline getiriyordu, 35 katına bize geri satıyordu. Şimdi bunu tersine çevirdik" dedi.

Eskişehir'den AK Parti milletvekili adayı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin bor konusunda strateji değişikliğine gittiğini anlattı.  Açıklamalarının bir bölümünde Eskişehir'in potansiyeline vurgu yapan Bakan Dönmez, "Biliyorsunuz bor konusunda dünyanın en büyük rezervleri Türkiye'de, yüzde 72'si bizde. Eskişehir de o açıdan çok şanslı" dedi.

"STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİK"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Bandırma'da şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bor karbür fabrikasının açıldığını hatırlatan Dönmez, "Burada yılda bin ton üretim yapılacak. Borda artık biz strateji değişikliğine gittik, cevher satışını sınırlandırdık, katma değerli ürün satışına geçtik" değerlendirmesinde bulundu.

"35 KATINA BİZE GERİ SATIYORDU"

Bakan Dönmez, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: "Biz boru ham madde olarak yani cevher olarak satarsak tonu 150 dolar, işlediğimizde, bir miktar rafine ettiğimizde 1.500 dolara çıkıyor. Biz Çin'den, diğer ülkelerden işlenmiş bor karbür alıyorduk.

Bor karbür mukavemeti yüksek, hafif yoğunluğu düşük bir ürün, savunma sanayiinde çok kullanılıyor. Tonuna o zaman 35 bin dolar veriyorduk yani bin dolara sattığımızın adam işliyor, yeni bir ürün haline getiriyordu, 35 katına bize geri satıyordu. Şimdi bunu tersine çevirdik."

İMAMOĞLU'NA SALDIRI: KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Dün Erzurum mitingi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırı hakkında sorulan soruya cevap veren Dönmez, "Seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde kendi mecrasında yapılması gerektiğini kabul ediyoruz. Evet siyaseten birbirimize mağlup olabiliriz, karşı durabiliriz ama bu işin şiddet veya hakaret boyutuna gelmesine hangi parti olursa olsun kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...