Bir yılda rekor geçiş! Avrasya motosikletler için de iki kıta arasında en kısa yol

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir yılda rekor geçiş! Avrasya motosikletler için de iki kıta arasında en kısa yol

Ekonomi Haberleri

İki kıta arasındaki en kısa yol olan Avrasya Tüneli'nden motosiklet sayısında rekor kırıldı. Son bir yılda Avrasya Tüneli'nden 385 bin adet motosiklet geçişi oldu.

Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki yolculuk süresini 5 dakikaya indirerek İstanbul trafiğini rahatlatan Avrasya Tüneli’nden geçen günlük araç sayısı Nisan'da rekor seviyelere yükselmişti. Nisan ayında 85 bin 437 araç Avrasya Tüneli'ni kullandı.

AVRASYA'DAN REKOR MOTOSİKLET GEÇİŞİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre iki kıta arasındaki en kısa yol olan Avrasya Tüneli, motosiklet sürücüleri içinde birinci tercih oldu. Avrasya'dan Mayıs 2022’den bu yana 384 bin 644 motosiklet geçti. 

Avrasya Tüneli’nden günlük ortalama motosiklet geçişi bin 54 olurken, bu araçla en fazla geçiş 2 bin 653 ile 30 Nisan günü kaydedildi.

MOTOSİKLET GEÇİŞİNE GEÇEN YIL İZİN VERİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edindiği bilgiye göre, hizmete alındığı 22 Aralık 2016'dan bu yana İstanbul trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayan Avrasya Tüneli, Bakanlığın kararıyla 1 Mayıs 2022'den beri motosikletli sürücülere de hizmet sunuyor.

Özellikle kötü hava koşullarında sürücüler için güvenli güzergah imkanı sağlayan Avrasya Tüneli, motosikletler için 05.00-23.59 saatlerindeki gündüz tarifesinde 20,70 lira, 00.00-04.59 saatlerindeki gece tarifesinde ise 10,35 liradan ücretlendiriliyor.

KAZALARA 1 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLİYOR

Avrasya Tüneli, 400'den fazla kamera ve otomatik olay algılama sistemiyle 7/24 kesintisiz izleniyor. Arıza, kaza gibi olağan dışı durumlara uzman ekipler anında müdahale ediyor.

Geçen yıl arızalanan, yakıtı biten, kaza yapan araçlara ortalama 1 dakika 38 saniye içinde ilk müdahalenin gerçekleştirildiği tünelde, ortalama 11 dakika 42 saniyede de trafik normal seyrine döndürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...