Bir yılda 107 milyon lirayı kuruş kuruş çöpe attık!

Düzenleyen:
Bir yılda 107 milyon lirayı kuruş kuruş çöpe attık!

Ekonomi Haberleri

Paradan 3 sıfır atılmasından sonra kullanmaya başladığımız kuruşları nakit harcamada görmezden geldik ama kartlı alışverişte cebimize kazanç olarak döndü...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko “Son 1 yılda 71 milyon TL, kartlı ödemeler sayesinde kullanıcıların cebinde kaldı” dedi. TL’den 6 sıfır atılmasından sonra 1 TL, 50, 25, 10, 5 ve 1 kuruş madeni paraların kullanıma sunulduğunu ifade eden Canko, “Fiyat etiketlerinde kuruşlar yoğun olarak kullanılsa da çoğu zaman kuruşlar satıcıdan hizmet/ürün alımı sonrasında istenmiyor. 1 kuruş da bırakılıyor, 99 kuruş da.  Son 1 yılda 4,36 milyar adet kartlı ödeme gerçekleştirildi. Bunların yüzde 22’si 91 ile 99 kuruşu içeriyor. Kartlı ödemelerin yüzde 40 paya sahip olduğu düşünüldüğünde, tüm ödemeler kartla yapılırsa, 178 milyon TL cebimizde kalacaktı. Bu tutar da 24 derslikli 24 ilköğretim okuluna bedel” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...