Bin 600 iş görüşmesi 60 milyon dolarlık ihracat

Bin 600 iş görüşmesi 60 milyon dolarlık ihracat

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD’ın ana partnerliğini üstlendiği ve 112 Türk firmasının katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar’ın ilk gününde bin 600’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirildi ve 60 milyon dolarlık ihracat anlaşması imzalandı.

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar’a Türk şirketlerinin adeta çıkarma yaptığını kaydederek, bu ülkede Türk mallarına ve şirketlerine karşı büyük ilgi olduğunu ifade etti.

ÖNCELİK TÜRK ŞİRKETLERİNİN
Tüfenkci, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası organizasyonu için Türk şirketlerin herhangi bir proje üstlenip üstlenmeyeceğinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: Türk şirketlere öncelik tanıyacaklarını bizzat ifade ettiler. Bununla ilgili zaten Doğuş, TAV, Tekfen gibi firmalarımız görüşüyor ve önemli projeler gerçekleştiriyor. Türk firmaları yaklaşık 14,5 milyar dolarlık proje gerçekleştiriyorlar. Bu daha da artacak. Özellikle Cumhurbaşkanımızın haksızlığa karşı duruşunun Katar’da büyük bir memnuniyet uyandırdığını görüyoruz. Bunun meyvelerini fuarlarla, iş adamlarımızın gezileriyle alacağız. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed es-Sani de “Katar’ın kapısı Türk şirketlerine her zaman açık” dedi. Ömer Kılıç İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...