BİM yatırımcının 'Top 10' listesinde: Son 3 yılda başaran ilk Türk şirketi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
- Güncelleme:
BİM yatırımcının 'Top 10' listesinde: Son 3 yılda başaran ilk Türk şirketi oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ekonomim

Ünlü market zinciri BİM, ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın 'Top 10' listesine girdi. BİM, son 3 yılda listeye girmeyi başaran ilk Türk şirketi oldu.

Ekonomi yönetiminde yaşanan değişimin ardından Türkiye'yi yakın takibe alan ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, ünlü market zincirini 'Top 10' listesine ekledi.

SON 3 YILDA TOP 10'A GİREN İLK ŞİRKET

Morgan, Türkiye'de en çok alışveriş yapılan marketlerin başında gelen, BİM'i Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesi Strateji Top 10 listesine dahil etti. BİM, Top 10 listesine 2020'den bu yana giren ilk Türk şirketi oldu. Morgan, BİM'i eklediği listeden Rajhi, Alinma, alOthaim ve STC'yi çıkardı. Listeye, Saudi National Bank ve Riyad Bank'ın yanı sıra Alarabia'yı ekledi.

TÜRKİYE İÇİN TAVSİYESİNİ KORUDU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yatırımcı toplantısı gerçekleştiren ve Türk Lirası'yla ilgili yatırımcılara "ağırlık artır" tavsiyesi veren JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini "nötr" olarak korudu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...