Beymen için 405 milyon dolar

Beymen için 405 milyon dolar

EKONOMİ Haberleri

Bir süre önce açıklanan ve “Beymen” markasının tamamen Katarlı yatırımcılara geçmesiyle sonuçlanan Boyner Holding ile Mayhoola Anlaşması’nın detayları belli oldu.

Mayhoola, Boyner Holding ve Boyner Ailesi’nin toplam yüzde 43,91 oranındaki BOYP hissesini 405 milyon dolar (lot başına 1,40 dolar) bedelle satın alacak. Boyner Holding ise Boyner Mağazacılık ve Altınyıldız hisselerinin yüzde 100’ü ile birlikte Altınyıldız ve Altınyıldız Classics markalarını hazırlanan değerleme raporlarıyla belirlenecek bedellerle devralacak. Böylelikle, Boyner Mağazacılık ve Altınyıldız Boyner Holding’e, Beymen ve Ay Marka Mayhoola’ya geçecek. Anlaşma kapsamında BİST’te işlem gören BOYP’tan “Boyner” ibaresi çıkarılarak unvan değişikliği yapılacak. Öte yandan Mayhoola’nın son 4 yıl içindeki yatırımları sonucunda Beymen ve AY Marka’yı devralması, Türkiye lüks ve moda perakendesinde “bugüne kadar yapılan en büyük yabancı yatırım” olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...