Beyaz Kıta’ya yeni sefer

Beyaz Kıta’ya yeni sefer

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinesinde gerçekleşecek olan 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyeti İstanbul Havalimanı’ndan uğurlandı.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 24 kişilik sefer ekibinin uzun ve meşakkatli bir yolculuğa çıkacağını söyledi. Türkiye’nin geçen sene kıtadaki geçici bilim yerleşkesini kurduğunu anlatan Varank, sefer ekibinin yer bilimleri, canlı bilimleri ve deniz bilimleri alanında olmak üzere üç ana kategoride 15 proje yürüteceğini ifade etti. Varank “4. Bilim Seferi’miz kapsamındaki araştırmalar sayesinde kıtadaki fiziki varlığımızı perçinleyecek kalıcı Türk Antarktik Bilim Üssü çalışmalarında son aşamaya geçmiş olacağız” dedi. Bakan Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de King George adasına kadar ekibe iştirak edeceğini kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...