Beşiktaş sahada değil, borsada mutlu etti: GS ve FB'ye fark attı, 1 yılda yüzde 764 kazandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Beşiktaş sahada değil, borsada mutlu etti: GS ve FB'ye fark attı, 1 yılda yüzde 764 kazandırdı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avrupa liginde aldığı farklı yenilgi ile taraftarını üzen Beşiktaş, yatırımcısını ise mutlu etti. Siyah-beyazlı kulüp geçen ay rakiplerini geride bırakarak borsada en çok kazandıran spor şirketleri arasında zirvede yer aldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5. maçında kendi sahasında Club Brugge ile karşılaşan ve 5-0’lık mağlubiyetle ayrılarak taraftarını üzdü. Bugün 35. başkanını seçmek için olağanüstü genel kurul kararı alan Beşiktaş, sahada olmasa da borsa da sevindirdi. Beşiktaş, Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayı Galatasaray ve Fenerbahçeyi geride bırakarak yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

BEŞİKTAŞ'IN YÜZÜ BORSA'DA GÜLDÜ

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayı yüzde 15,9 yükselişle tamamlayan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Süper Lig'de sergilediği performansla beklentilerin oldukça uzağında kalan Beşiktaş, efsane oyuncularından Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından yükselişe geçti.

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından zirve mücadelesine ortak olan Beşiktaş, rakiplerini borsada geride bıraktı.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE ÜZDÜ

Kasım ayında borsada Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 5,9, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları yüzde 9,8 kaybettirdi. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri de geçen ay yüzde 2,9 değer kazandı. Karadeniz ekibi, teknik direktör Avcı'nın ikinci dönemde göreve gelmesinin ardından çıkışa geçti.

BEŞİKTAŞ BİR YILDA YÜZDE 764 KAZANDIRDI

Spor kulüplerinin hisseleri, geçen yılın sonuna göre sert yükselişler kaydetti. Geçen yılı 5,94 lirayla tamamlayan Beşiktaş'ın hisse fiyatı, kasım ayında 8 kat artarak 51,35 liraya çıktı. Beşiktaş böylece yatırımcısına yıl sonuna göre yüzde 764,5 kazandırdı.

Bu dönemde, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 83,5, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 68, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 15,5 arttı.

EN FAZLA PİYASA DEĞERİ KARA KARTALDA

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Beşiktaş sahip oldu. Beşiktaş, kasım ayını 12 milyar 324 milyon lira piyasa değeriyle tamamladı. Beşiktaş'ı, 12 milyar 125 milyon 50 bin lirayla Fenerbahçe, 8 milyar 521 milyon 200 bin lirayla Galatasaray, 3 milyar 180 milyon lirayla Trabzonspor izledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cengiz 4 Aralık 2023 16:26

Demek ki Beşiktaş biraz form yakalasa neler olacak

Efekan 4 Aralık 2023 16:24

Beşiktaş kötü günler geçirmesine rağmen artması garipmiş

Sonraki Haber Yükleniyor...