Beş HES ve TP için özelleştirme zamanı

Düzenleyen:
Beş HES ve TP için özelleştirme zamanı

Ekonomi Haberleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ağustos ve Eylül aylarında 5 hidroelektrik santrali ve Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin özelleştirmesi için önemli adımlar atacak.

Buna göre Kayseri’de bulunan “Çamlıca 1” santrali için bu ayın 19’una kadar, 10 milyon lira geçici teminat tutarı ile son teklifler alınacak. Santral, yaklaşık 100 bin kişinin günlük ihtiyacını karşılayabiliyor. Tokat’ta bulunan Almus Barajı ve HES ile Köklüce Barajı ve HES için de gelecek ayın 5’ine kadar 15 milyon lira geçici teminat tutarı ile son teklifler alınacak. Kahramanmaraş’taki Menzelet Barajı ve HES ile Kılavuzlu HES de özelleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin, 30 Eylül’e kadar 15 milyon lira geçici teminat bedelini yatırmaları gerekiyor. Öte yandan TP için taliplilerin, son tekliflerini 10 milyon lira geçici teminat bedeli ile 30 Eylül’e kadar iletmeleri gerekiyor. Şirket, 400’e yaklaşan bayi sayısı, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi ile dikkat çekiyor.

6.5 MİLYAR TL ÖDEME

Bu arada Türkiye’de yılın ilk yarısında yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğe, 6.5 milyar TL ödeme yapıldı. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması kapsamında yapılan ödemelerin 250 milyon liralık bölümü, lisanssız elektrik santrallerine gerçekleşti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...