Berlin'de ayçiçieği yağı krizi! Raflar boş kaldı

Berlin'de ayçiçieği yağı krizi! Raflar boş kaldı

EKONOMİ Haberleri

Almanya'da ayçiçeği yağı sıkıntısı sebebiyle marketlerdeki raflar boş kaldı. Ayçiçeği yağındaki sıkıntının temel sebebi ise ihracatta yüzde 51 ile ilk sıralarda yer alan Ukrayna ve yüzde 27 ile onu takip eden Rusya arasındaki kriz.

Ülkede ayçiçeği yağının stoklarının azalmasıyla, bu ürünlerde fahiş fiyat artışları da yaşanıyor. Savaştan önce yaklaşık 1,19 olan bir litrelik yağlar, şu an en az 1,79 avrodan satılıyor. Bazı marketlerdeki ayçiçeği yağı fiyatı 3 avroya kadar çıkıyor. Öte yandan, ayçiçeği yağının ihtiyaç duyulduğu kadar satın alınması konusunda uyaran Alman Ticaret Birliği, insanların sadece ihtiyaçları kadar satın aldıkları takdirde herkese yetecek kadar yiyecek olduğunu söyledi. Ayçiçeği yağının yanı sıra önümüzdeki dönemde patates kızartması ve cips gibi gıda ürünlerinde de sıkıntılı bir döneme girilebileceği belirtiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...