Bergman: Türkiye ile yerli araç için el ele çalışıyoruz

Bergman: Türkiye ile yerli araç için el ele çalışıyoruz

Ekonomi Haberleri

SAAB CEO'su Mattias Bergman, Türkiye'nin yerli otomobili için TÜBİTAK ve özel bir şirketle çalıştıklarını söyledi

Detayları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açıklanan yerli otomobille ilgili tartışmalar devam ederken, SAAB tarafından da bir açıklama geldi. SAAB CEO'su Mattias Bergman, yerli otomobil konusunda Türkiye ilgi birlikte çalıştıklarını belirterek, “28 Mayıs'ta bir anlaşma imzaladık. TÜBİTAK ile otomobilin mühendislik ve dizayn çalışmasını birlikte yürütüyoruz” dedi. İsveç'in Trollhättan kentinde basın toplantısı düzenleyen Bergman, Türkiye ile ortaklıklarının ayrıntılarını  şöyle anlattı: “Türk araştırma kurumu TÜBITAK ile Türkiye'nin gururu olacak yerli otomobil projesinde birlikte çalışıyoruz. Bizim sahip olmadığımız bazı imkânları TÜBİTAK sağlıyor. Çalışmayı TÜBİTAK'ın mühendis gücü ve laborutuvarlarında yürütüyoruz.” İsveç merkezli otomobil markası SAAB, 2012 yılında iflas başvurusunda bulunduktan sonra Çinli National Electric Vehicle Sweden'a (NEVS) satılmıştı. Çinli NEVS, İsveçli Saab'ı 2012'de 460 milyon dolara satın almıştı.
28 Mayıs'ta anlaşma imzaladık
 “Uzun süredir görüşmelerimiz sürüyordu” diyen Bergman anlaşmanın 28 Mayıs 2015'te imzalandığını ifade etti. Şirketin birkaç alanda faaliyet gösterdiğini, bunlardan birisinin de dizayn olduğunu anlatan Bergman, “Bizim mühendislik ekibimiz ve TÜBITAK aracın dizaynı konusunda ortak bir çalışma yürütüyor. Ayrıca Türkiye'deki diğer partnerlerimiz de dizaynın geliştirilmesinde bize katkı sağlıyor, bu anlamda çok sıkı çalışıyoruz. Şu an bir kaç tane prototip hazırladık ve sayın bakana bunları sunduk. Bu araçlar farklı ağırlıklarda ve görünümde, prototipler. Araçlar birkaç gün önce de Türkiye'deki ortaklarımız tarafından lanse edildiler. Türk ortaklarımızla üretim haricinde pazarlama ve geliştirme konularında da bilgi paylaşımı yapıyoruz. Bu konudaki Türkiye'deki fabrika sahiplerine, mühendislerine eğitim veriyoruz ve onlarla el ele çalışıyoruz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...