Benzinin litresinde büyük fark edecek! Benzin ve motorine kaç TL indirim yapılacak? 14 Mart güncel fiyatlar

Düzenleyen:
Benzinin litresinde büyük fark edecek! Benzin ve motorine kaç TL indirim yapılacak? 14 Mart güncel fiyatlar

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, brent petrolü vurdu. Brent petrolün varil fiyatı savaşla birlikte 130 dolara kadar tırmandı. İki taraf arasında atılan diplomasi adımları brent petrol fiyatının tekrardan gerilemesine neden oldu. 110 dolara kadar gerileyen brent petrol, akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu. Müjdeli haber ise geldi. 14 Mart Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olacak indirim tutarı belli oldu. Peki, 14 Mart mazot, LPG, motorin ve benzin fiyatı ne kadar oldu, düştü mü, kaç TL? 1 litre benzin ne kadar? Akaryakıta kaç TL indirim gelecek? İşte cevapları…

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş petrol fiyatlarını vurmuş durumda. Brent petrol fiyatlarının 130 dolara kadar yükselmesi küresel piyasalarda krizi tetikledi. Ülkemizde bu yükselişten etkilenirken akaryakıt fiyatları, 22 lirayı geçmiş durumda. Son atılan adımlar ile brent petrolde düşüş yaşanmıştı. Yaşanan düşüşün ardından araç sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Sektör temsilcilerinden edinilen son bilgilere göre, 15 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinde indirim bekleniyor. Peki, benzin fiyatları ne kadar, 1 litre benzin ne kadar, kaç TL? Mazot, LPG, motorin ve benzin fiyatı düştü mü, ne zaman düşecek? Ne kadar indirim gelecek? İşte indiriminin detayları...

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ 

Geçtiğimiz günlerde brent petrol fiyatları 130 dolara kadar dayanmıştı. Artan fiyatlarla 8 Mart günü benzinde 1 lira 7 kuruş, motorinde ise 1 lira 59 kuruşluk bir artış yapılmıştı. Böylelikle benzinin litresi İstanbul'da 19,28 liradan 20,35 liraya; motorinin litresi ise İstanbul'da 21,23 liradan 22,82 liraya yükselmişti. Yaşanan son gelişmelerle 110 dolara kadar gerileyen brent petrol fiyatları piyasalarda indirim beklentisi oluşturdu. 

Benzinin litresinde büyük fark edecek! Benzin ve motorine kaç TL indirim yapılacak? 14 Mart güncel fiyatlar

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI 

Şuanda merak konusu olan güncel benzin fiyatları ise şöyle; Benzinin litre fiyatı Ankara'da ortalama 20.44 liradan, İzmir'de 20.46'dan İstanbul'da ise 20,35 lira civarından işlem görüyor.
Motorin fiyatları ise, Ankara'da 22,90 liradan, İstanbul'da 22,82 liradan, İzmir'de ise 22,90'dan işlem görüyor.

İNDİRİMLİ BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Gelecek indirimle beraber motorinin fiyatı yaklaşık 20 lira 44 kuruş olacak. Ankara'da ortalama 22 lira 90 kuruştan satılan motorinin litre fiyatı 20 lira 52 kuruş olacak. Motorinin litresi İzmir'de ise 22 lira 90 kuruştan 20 lira 52 kuruşa inecek. Benzinin litre fiyatının da 19 lira seviyelerine çekileceği ancak rakamın netleşmediği belirtiliyor.

Benzinin litresinde büyük fark edecek! Benzin ve motorine kaç TL indirim yapılacak? 14 Mart güncel fiyatlar

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...