Benzine zam var mı? 30 Aralık motorin, benzin zam gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzine zam var mı? 30 Aralık motorin, benzin zam gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Araç sahiplerinin gündeminde benzine gelecek olan zam yer alıyor. Akaryakıt fiyatlarında sürekli değişen fiyatlarla beraber vatandaşlar da benzin zammını araştırıyor. Peki, Benzine zam var mı? 30 Aralık motorin, benzin zam gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından değişen akaryakıt fiyatları araştırılıyor. Otomobil sahiplerinin gündeminde ise Benzine zam var mı? 30 Aralık motorin, benzin zam gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları aratılıyor.

BENZİNE ZAM VAR MI?

2024 yılı için vergi düzenlemelerinin değişmesiyle beraber benzin zammı da gündeme geldi. 3 Ocak 2024 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere, benzin, motorin ve LPG'nin litre fiyatına 3 TL zam geleceği biliniyor.

BENZİN ZAMMI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Benzin motorin ve LPG fiyatlarının yeni tarifelerin 3 Ocak'tan itibaren geçerli olacağı söyleniyor. 

Benzine zam var mı? 30 Aralık motorin, benzin zam gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları!

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Buna göre, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip ediliyor. Böylece, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belli oluyor.

30 ARALIK AKARYAKIT FİYATLARI!

Bugün İstanbul'da benzin 34,45 TL'den, motorin ise 37.15 TL'den işlem görüyorken, Ankara'da güncel olarak benzin 35,17 TL'den, motorin  37,77 TL'den alıcı buluyor.

İzmir'de benzinin litresi 35,36 TL, motorinin litresi ise 38,02 TL seviyesinde bulunuyorken LPG'nin litresi 18.65 TL fiyat aralığında satılıyor. Fiyatlar il ve ilçelere göre değişiklik gösteriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...