Benzine, motorine zam mı geldi? SON DAKİKA! 20 Aralık güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzine, motorine zam mı geldi? SON DAKİKA! 20 Aralık güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına yansımasıyla benzin ve motorinde indirim ve zam haberleri yakından takip ediliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki değişimler vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında. 20 Aralık tarihinde benzine ve motorine zam gelip gelmediği araştırılıyor. Peki, Benzine zam mı geldi? Benzine ne kadar zam geldi?

Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam  ile değişkenlik gösteriyor. Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde döviz kurları ve ham petrol fiyatları gibi faktörler de etkili oluyor. Araç sahipleri  benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikleri takip etmeye devam ediyor. Bugün akaryakıta zam gelip gelmediği merak ediliyor.  Benzine ne kadar zam geldi? 20 ARALIK 2023 AKARYAKIT FİYATLARI! Detayları haberimizde...

BENZİNE ZAM MI GELDİ?

Bu gece yarısı itibarıyla benzinin litresi 1 lira 49 kuruş arttı. Zammın ardından benzinin litresi 34,50 lira seviyesine yükseldi.

MOTORİNE ZAM GELDİ Mİ?

Motorin grubunda ise bugün için herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

20 ARALIK BENZİN FİYATLARI NE KADAR?

1,49 liralık zammın ardından benzin fiyatları İstanbul’da 32,98 liradan 34,47 TL’ye, Ankara’da 33,68 liradan 35,17 TL’ye ve İzmir’de 33,78 liradan 35,27 TL’ye yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Semih20 Aralık 2023 14:01

İnşallah asgari ücretten sonra çok zam gelmez

Furkan20 Aralık 2023 13:56

Asgari ücretten sonraki artışı görmek lazım o önemli olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...