Benzine indirim yolda: Brent petrol psikolojik eşiğin altına indi, fiyatlar düşüyor (16 Temmuz akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
Benzine indirim yolda: Brent petrol psikolojik eşiğin altına indi, fiyatlar düşüyor (16 Temmuz akaryakıt fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolde yaşanan düşüş, benzin ve motorin fiyatlarında indirimi beraberinde getiriyor. 100 doların altına kadar düşen brent petrol, mart ayından bu yana en düşük seviyesini gördü. Bu düşüşe ABD Merkez Bankasının açıkladığı enflasyon verileri ve Çin'de görülen koronavirüs vaka artışları destek oluyor. Peki benzin ve motorin ne kadar? Benzinin litre fiyatında 19 Temmuz Salı gününden geçerli olmak üzere 96 kuruş indirim yapılması bekleniyor. İşte son dakika akaryakıt haberleri...

Akaryakıt fiyatları son dakika haberi: Brent petrolün uzun zaman sonra 100 doların altına inmesi, indirim haberini de beraberinde getirdi. Özellikle hafta içi resesyon endişesi ile 92,5 dolara kadar gerileyen brent petrol, haftayı 98,2 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Marttan bu yana en düşük seviyeye gerilen brent petrol sonrası akaryakıta indirim kapıda. 19 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna indirim bekleniyor. İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Rusya-Ukrayna savaşı, dünyadaki ekonomik gelişmeler ve koronavirüs gibi etkenlerle birlikte zirveyi gören brent petrolde son yaşanan gelişmelerle birlikte büyük düşüş yaşandı. ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrası Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkılaştırıcı politikalarında daha da şahinleşebileceği endişesi risk algısını artırıyor.

Aynı zamanda Çin'deki yeni koronavirüs salgını dalgası karşısında çeşitli şehirlerde alınan tedbirlerin de talebi baskılayacağı endişeleri düşüşlere destek oluşturuyor. Tüm bu gelişmelerin ardından brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, haftayı 97,25 dolar seviyesinde tamamladı. 100 doların altını gören brent petrol, bugün yüzde 2’lik bir artış göstererek tekrar 100 doların üzerine çıktı ancak tekrardan düşeceği tahmin ediliyor.

Brent petrolde yaşanan düşüşün ardından benzinin litre fiyatında da indirim bekleniyor. 19 Temmuz Salı gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 96 kuruş fiyat indirimi bekleniyor. Motorinde ise fiyat değişikliğinin olmayacağı öngörülüyor.

19 Temmuz itibariyle uygulanacak indirimle benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,7 liraya, Ankara’da 22,8 liraya İzmir’de ise 22,82 liraya düşecek.

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI 16 TEMMUZ 2022

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 23,66
İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 25,40 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,79 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 23,65 TL
İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 25,43 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,03 TL

ANKARA  AKARYAKIT FİYATLARI 16 TEMMUZ 2022

Ankara'da benzin litre fiyatı 23,76 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı 25,49 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı 11.05 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI 16 TEMMUZ 2022

İzmir'de benzin litre fiyatı 23,78 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı 25,50 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...