Benzine 51 kuruşluk indirim daha

Benzine 51 kuruşluk indirim daha

EKONOMİ Haberleri

Petrol fiyatları son 20 yılın en sert düşüşünü yaşarken Türkiye’deki benzin ve motorin fiyatları bu durumdan olumlu etkilenmeye devam ediyor. 10 Mart’ta yapılan indirimle benzinin litre fiyatı 60, motorinin 56 kuruş düşmüştü. Dün geceden geçerli olmak üzere yeni indirim geldi. Buna göre benzinin litre fiyatı 51 kuruş daha düştü.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Motorinde ise henüz yeni indirim olmayacağı açıklandı. Yeni tarifiye göre Ankara’da ortalama 6,13 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,62 lira olacak. İstanbul’da 6,04’ten 5,53 liraya, İzmir’de 6,14’ten 5,63 liraya inecek. Bu indirimle benzin fiyatı, motorin fiyatlarının altına gelecek. Motorinin litresi Ankara’da 5,74, İstanbul’da 5,67, İzmir’de ise 5,75 liradan satılıyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş “Bunlar Coronavirüs etkisi ve OPEC’in üretim kısıntısını reddeden kararından sonra oluşan durum. Bir düzeltme olacaktır. Motorin fiyatları aynı oranda etkilenmez” dedi.  
   

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...