Benzinde sürpriz indirim! İki günde iki kez oldu, işte güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Benzinde sürpriz indirim! İki günde iki kez oldu, işte güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Merkez Bankası'nın 'mega faiz' kararı sonrasında dolar kurunda yaşanan sert düşüş benzine yaradı. Benzinin litresine iki günde iki indirim geldi. Beklenen değişiklik tabelaya yansıdı. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentileri aşan sürpriz faiz kararı sonrasında dolar kurunun düşüşe geçmesi akaryakıt fiyatlarında hızlı düşüşleri beraberinde getirdi. Benzine dün yapılan indirimin ardından ikinci indirim de pompaya yansıdı.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Dolar kuru faiz kararının ardından yüzde 7'ye yakın kayıp yaşarken, Çin ekonomisine ilişkin endişelerle geçen hafta kayıp yaşayan Brent Petrol, yeniden toparlanmaya başladı. Bu hafta neredeyse yüzde 5 artışla varil başına 83 doların üzerinde sabit kalan Brent Petrol, Nisan başından bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.

BENZİN'DE ÖTV SONRASI İKİ GÜNDE İKİ İNDİRİM

Seçimden önce 18 TL bandında olan benzin ve motorin fiyatları ÖTV'de yaşanan 6 TL'lik artış ve petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle 40 TL'ye dayandı. Benzinin litresinde 25 Temmuz'da 2 liralık, 16 Ağustos'ta ise 1 lira 55 kuruşluk zam yapılmıştı. Üst üste zamların ardından dolar kurunda yaşanan düşüşle benzinin litresinde indirimler peş peşe geldi. Benzinin litresinde dün 0.97 kuruşluk indirimin ardından 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 0.99 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ Mİ?

ÖTV'de yapılan değişiklik sonrasında motorine sırasıyla 21 Temmuz'da 1 lira 55 kuruşluk, 28 Temmuz'da 1 lira 45 kuruşluk, 1 Ağustos'ta ise 1 lira 7 kuruşluk, 11 Ağustos'ta 1 lira 80 kuruşluk artışa gidildi. Son olarak 18 Ağustos'ta 1 lira 52 kuruş indirim yapılan motorine 22 Ağustos'ta yeniden 1 liralık zam daha geldi. LPG ise ÖTV'de yapılan değişiklik ve zamların ardından 16 TL'nin üstüne çıktı.

Motorin ve LPG için şuanda beklenen indirim veya zam beklentisi bulunmuyor.

1 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,64 TL
İstanbul motorin fiyatı: 37,87 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 16,38 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 38,36 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 16,29 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 38,52 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 16,00 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...