Benzin ve motorine gelen zamların ana nedeni! Petrol kazanç serisini korudu, 4 ayın zirvesine çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzin ve motorine gelen zamların ana nedeni! Petrol kazanç serisini korudu, 4 ayın zirvesine çıktı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akaryakıt kalemlerinden benzin ve motorine son zamanlarda gelen gelen zamların ana nedeni olan petrol fiyatları kazanç serisini korudu. Haftaya yükselişle başlayan petrol fiyatları son 4 ayın zirvesine çıktı.

Temmuz ayında ÖTV düzenlemesiyle artışa geçen akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarındaki değişimlerle zamlandıkça zamlandı. Hem benzin fiyatı hem de motorin litre fiyatları 37 TL seviyesine gelirken, petrol fiyatları yükselişini sürdürüyor. 

PETROL FİYATLARI 4 AYIN ZİRVESİNDE

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri olan OPEC'in önde gelen üreticilerinden Suudi Arabistan ve Rusya'nın küresel piyasaları daha da sıkılaştırmak ve fiyatları desteklemek için arzı bir ay daha düşük tutma sözü vermesinin ardından Brent Petrol, primini artırarak Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı.

Brent ham petrol vadeli işlemleri asya seansında 25 sent artışla varil başına 86,49 dolara yükselirken, ABD Batı Teksas(WTI) tipi ham petrol %0,3 artışla varil başına 83,05 dolar oldu.

RUS BANDIRALI GEMİNİN VURULMASI ETKİLİ OLDU

Petrol fiyatlarındaki yükseliş, Cumartesi günü Suriye'deki Moskova kuvvetlerine yakıt sağlayan Rus bandıralı bir petrol tankerinin insansız hava aracı tarafından saldırı düzenlenmesinin ardından gerçekleşti.

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Ukrayna donanmasına ait insansız hava aracının hafta sonu bir Rus tankerine saldırısı, zaten sıkılaşan arzla uğraşan bir piyasada biraz tedirginlik oluşturuyor" dedi. 

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM VAR MI?

Temmuz ayında gelen zamların arıdndan akaryakıt fiyatları yeni aya hızlı başladı. Ağustos ayında motorine 1,07 TL, LPG'ye ise 2 TL zam geldi. Benzinde ise henüz bir fiyat değişimi olmadı. Petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarına bir zam gelip gelmeyeceği sorularına yol açıyor. Benzin, motorin ve LPG'ye henüz bir zam beklenmiyor.

7 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 36,41 TL

LPG (Otogaz): 16.28  TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 36,35 TL 

LPG (Otogaz): 15,85 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 36,89 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 37,08 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...