Benzin ve motorin fiyatında zam an meselesi! Petrol 100 dolara koşuyor, akaryakıtta fırtına kapıda

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Benzin ve motorin fiyatında zam an meselesi! Petrol 100 dolara koşuyor, akaryakıtta fırtına kapıda

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

Benzin ve motorin fiyatlarını yakından ilgilendiren Brent Petrolün ardından ABD Ham petrol fiyatları da alev aldı. Uzman isimlere göre petrolde 100 dolar an meselesi. Yurtiçinde ise sektör kaynaklarından akaryakıt fiyatları için zam iddiası geldi.

OPEC ülkeleri Rusya ve Suudi Arabistan'ın arz kesintileriyle 100 dolara koşan Brent Petrol'ün ardından Batı Teksas Ürünü Ham Petrol (WTİ) de yükselişe geçti. WTİ dün 98 dolara kadar çıkarak rekor kırdı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarında zam iddialarını beraberinde getirdi. Uzmanlar petrolde 100 doların an meselesi olduğunu söylerken, sektör kaynakları tarafından benzin ve motorin için gelecek hafta zam bekleniyor.

PETROLDE 100 DOLAR AN MESELESİ

Fed'in politika faizinde şahin tonda pas geçmesiyle düşüşe geçen ve 90 doların altına sarkan ham petrol, bir yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez varil başına 98 dolara yaklaştı. Yükselişte ABD'nin ana depolama merkezindeki stokların kritik seviyelere düşmesinin küresel açığın genişlediğini göstermesi etkili oldu. 100 doların görülmesinin an meselesi olduğunu belirten uzmanlar petrolün 2024 yılında yeniden düşmesini bekliyor.

SAXO Bank Emtia Bölüm Başkanı Ole Hansen, "Brent petrolünün kısa süreli olarak 100 doları görme ihtimali var, ancak gelecek yıl yeniden 80 dolar seviyelerine geri gelmesini bekliyoruz" derken, ING Bank Emtia Stratejisti Warren Patterson da “Brent’in varil başına 100 doları geçmesi an meselesi” yorumunu yapıyor. 

Benzin ve motorin fiyatında zam an meselesi! Petrol 100 dolara koşuyor, akaryakıtta fırtına kapıda

RUSYA'DAN AKARYAKIT PİYASASI İÇİN KÖTÜ HABER

Petrol fiyatlarının alev almasında büyük katkısı olan Rusya'dan akaryakıt fiyatları eleştirisi geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle hükümeti topa tutarken, Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov'dan ihracat yasağına ilişkin açıklama geldi. Şulginov, "Akaryakıt ihracat yasağının yakında kaldırılacağı beklenmesin. Yakıt arzı ve fiyatları istikrara kavuşana kadar yasak devam edecek" dedi.

İNDİRİMİN ARDINDAN BENZİNE ZAM KAPIDA

Eylül ayı içinde 1 lira 64 kuruş zam ve 1 lira 94 kuruş indirim yapılan benzine zam beklentisi geldi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 36-37 TL bandına inen benzin için gelecek hafta 1-1,3 lira aralığında zam bekleniyor. Zamla benzinin litresi yeniden 38-39 TL bandına çıkacak.

Benzin ve motorin fiyatında zam an meselesi! Petrol 100 dolara koşuyor, akaryakıtta fırtına kapıda

MOTORİN 40 TL'Yİ AŞACAK

Eylül ayı içinde 2 TL zam yapılan motorinin litresinde indirim veya zam yapılım yapılmayacağı merak ediliyor. Yapılan zamla 40 TL'yi bulan motorine kaynakların aktardığına göre 1 lira 50 kuruşa kadar zam gelmesi öngörülüyor. Zammın ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorinin litresi yaklaşık 41,5-42 TL’ye çıkacak.

29 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,62 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,57 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,14 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 37,32 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...