Benzin fiyatlarında beklenen indirim geldi (21 Mayıs benzin ve motorin fiyatları)

Düzenleyen:
Benzin fiyatlarında beklenen indirim geldi (21 Mayıs benzin ve motorin fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Döviz kuru ve brent petrolde yaşanan dalgalanmaların etkisinde bir süredir artış bandında ilerleyen benzin fiyatlarında gidişat tersine döndü. Brent petrolde yaşanan gerileme benzin fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi. Peki benzine gelen indirimle birlikte güncel akaryakıt fiyatlar ne kadar oldu? İşte 21 Mayıs 2022 benzin ve motorin fiyatları…

Koronavirüs salgınının, başladığı ülke olan Çin'de vakaların yeniden artış göstermesi ve ABD enflasyonunun rekor seviyeleri görmesi üzerine alınan Fed kararları, döviz kurlarında dalgalı seyri tetiklemeye devam ediyor. Bunun yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle de dengesizleşen piyasalar, akaryakıttan gıda sektörüne kadar birçok alanda fiyat dengesizliği oluşturmaya devam ediyor. Bu gelişmelerin akabinde fiyatların günden güne değiştiği Brent petrol, 20 Mayıs’ı 112 dolar seviyelerinde kapadı. Söz konusu gelişme akaryakıt fiyatlarında indirimi beraberinde getirdi.

BENZİN FİYATLARI 23 TL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

Sektör kaynaklarında alınan bilgiye göre, gelen peş peşe zamlarla birlikte 24 TL’ye dayanan benzine 21 Mayıs itibariyle 1 TL’lik indirim geleceği aktarılmıştı. Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere beklenen 1 TL’lik indirim yapıldı. İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22 lira 85 kuruşa, Ankara 22 lira 94 kuruşa ve İzmir'de ise 22 lira 96 kuruşa düştü.

21 MAYIS 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzinde beklenen 1 TL’lik indirim ardından araç sahipleri arama motorundan ''Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?'' sorusunun cevabını aramaya başladı. İşte 21 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları…

İSTANBUL BENZİN FİYATLARI 
Benzin: 22,85 TL
Motorin (Mazot): 22,09 TL
LPG: 11,04 TL

ANKARA BENZİN FİYATLARI 
Benzin: 22,94
Motorin (Mazot): 22,17 TL
LPG: 11,23 TL

İZMİR BENZİN FİYATLARI 
Benzin: 22,96 TL
Motorin (Mazot): 22,14 TL
LPG: 11,04 TL

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...