Belirsizlik, sanayi ve hizmet sektörlerine hız kaybettiriyor

Belirsizlik, sanayi ve hizmet sektörlerine hız kaybettiriyor

Ekonomi Haberleri

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan Satınalma Müdürleri Endeksinin (SAMEKS) temmuz sonuçları açıklandı.

Buna göre sanayi ve hizmet sektörlerini içeren SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre 0.5 azalarak 51.3 değerine geriledi. SAMEKS, temmuz ayındaki bu düşüşe rağmen 50 baz puanının üzerinde yer alarak ekonomik canlılığa işaret etti. MÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Birimi, sonuçlara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Dünya genelinde siyasi ve ekonomik konjonktür gereği oluşan belirsizlikler sürmekte, bu da küresel büyüme oranına dair beklentileri düşürmekte ve toparlanma sürecini yavaşlatmaktadır. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.3 büyüyen ve böylelikle 22 çeyrek boyunca pozitif büyüyerek önemli bir performans sergileyen Türkiye, seçim sonrası içeride oluşan atmosferin ve küresel belirsizliklerin etkisi altında kalmaya devam ediyor."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...