BDDK, Bank Asya'yı izlemeye aldı

BDDK, Bank Asya'yı izlemeye aldı

Ekonomi Haberleri

BDDK, imtiyazlı hisselerinin satış görüşmelerinden sonuç çıkmayan Bank Asya'yı yakın izlemeye aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, imtiyazlı hisselerini satmak için yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkmayan Bank Asya'yı mali yapısındaki bozulma nedeniyle yakın izlemeye aldı.

BDDK, Bank Asya'yı Bankacılık Kanunu'nun 70. Maddesi kapsamına alırken, söz konusu madde bankanın faaliyetlerini, faaliyet türleri itibarıyla tüm teşkilatını veya gerekli görülecek yurtiçi veya yurtdışı şubelerini veya muhabirlerle ilişkilerini kapsayacak şekilde kısıtlanmasını veya geçici olarak durdurulmasını ve özkaynakların artırılmasını sağlamak amacıyla uygun görülecek yeni hissedarlar bulunmasını içeriyor.

Reuters'a bilgi veren bir BDDK yetkilisi bankanın 70'inci madde kapsamına alındığını doğruladı. 70'inci madde kapsamında yer alan önlemlerin sonuç vermemesi durumunda bankaların TMSF'ye devrini düzenleyen 71'inci maddenin devreye alınacağı belirtildi. Bankacılık Kanunu'nun 71'inci maddesi bankanın faaliyet izninin kaldırılmasını ve TMSF'ye devrini düzenliyor.

Bank Asya'nın ikinci çeyrek net kârı, kredi hacmi, net kâr payı ile ücret ve komisyon gelirlerindeki daralmaya bağlı olarak yüzde 81 düşüşle 10,6 milyon liraya geriledi.

Banka, Katarlı QIB ile stratejik ortaklık için münhasıran görüşmelere başlamış ve bu ortaklığın olması halinde sermaye artırımına gideceğini açıklamıştı. Ancak bankanın QIB ile ortalık görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bu gelişmeler sırasında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katılım bankası kurmak isteyen Ziraat Bankası'nın Bank Asya ile satın alma görüşmeleri yürüttüğünü açıklamış ancak bu açıklamadan bir süre sonra Ziraat Bankası banka ile yaptığı resmi olmayan görüşmeleri sonlandırmıştı.

İlk yarı sonunda aktif toplamı 20,7 milyar lira olan Bank Asya'nın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 17,49 seviyesinde. Toplam kredileri 15,4 milyar lira olan bankanın takipteki alacak oranı ise yüzde 9,8'e yükseldi. Bu oran geçen sene aynı dönemde yüzde 4,1 seviyesindeydi. Kaynak: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...