BBP Genel Başkanı Destici’den ‘asgari ücrete tek zam’ itirazı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BBP Genel Başkanı Destici’den ‘asgari ücrete tek zam’ itirazı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrette tek zam iddialarıyla ilgili açıklamasında "Enflasyonun yüzde 60-70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır." dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı maaşları için ilk görüşmesini 1 Aralık'ta gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce ücretlerde artışın hedeflenen enflasyona göre yapılacağını söyleyerek, 2024 yılı için tek zam sinyali vermişti. Destici, asgari ücrette tek zamma itirazda bulundu.

Asgari ücretin enflasyonun altında olmaması gerektiğine dikkat çeken Destici, Son 6 aylık enflasyonun yüzde 45'e çıktığı varsayıldığında, bu rakamın verilmesi ve bunun üstüne de yüzde 10'un altında olmayan refah payının ödenmesi gerektiğini belirtti.

“İŞÇİNİN EMEĞİNE, ALIN TERİNE HAKSIZLIKTIR”

Destici, "Enflasyonun yüzde 60-70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır. Onları bir yıl ocakta belirlenen maaşa mahkum etmek doğru değildir. 2024'te tahmini öngörülen enflasyon yüzde 50 bile olsa hazirana geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak, onun için temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir, asgari ücret tek haneye düşene kadar yani yüzde 10'un altına düşene kadar." İfadelerini kullandı.

"İSRAİL BÜTÜN TUTUKLAMALARI DURDURMALI"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen "insani araya" da değinen Destici, İsrail'in bu süreçte bütün tutuklamaları durdurması gerektiğini söyledi.

İsrail hapishanesinden çıkan Filistinlilerin işkenceye maruz kaldıklarını anlattıklarını, diğer yandan serbest bırakılan İsrailli rehinelerin ise Hamas askerleriyle fotoğraf çektirerek teşekkür mektubu yayımladıklarını kaydeden Destici, bütün bu süreçlerin, gerçek teröristin İsrail olduğunu gösterdiğini ifade etti.

ARAP BİRLİĞİ VE İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NA TEPKİ

Destici, Arap Birliği ile İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Filistin meselesine ilişkin birkaç toplantıyla, ufak tefek açıklamalarla durumu idare ettiğini, çok net bir tavır koyarak, ayağa kalkarak, yaptırım kararları uygulayacak tedbirleri dahi alamadığını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...