Bayrama saatler kaldı, pazarlık kızıştı: Fiyatlar düşüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayrama saatler kaldı, pazarlık kızıştı: Fiyatlar düşüyor

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı'na sayılı saatler kala kurban pazarlarında fiyatlar düşüşe geçti. Vatandaşlar ise fiyatı daha da düşürmek için besicilerle sıkı pazarlık yapıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı saatler kaldı, hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte milyonlarca vatandaş memleketine giderek ailesiyle bayramını geçirmek ya da tatil bölgelerine gitmek için harekete geçti. Yollarda yoğunluk oluşurken, kurban pazarlarında ise pazarlıklar devam ediyor. 

PAZARLARDA FİYATLAR DÜŞTÜ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan Bülbülpınarı Kurban Pazarı'nda sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Kurban almak isteyen vatandaşlar ile besiciler arasında kurban pazarlıkları artarken, 25 yıldır besicilik yapan Şeref Öner, "Fiyatlar son günlerde normal fiyatların biraz altına düştü. İnsanlar biraz da son gün almak istiyor. Alıcı ve satıcı için de zorlaştı" dedi.

"Biz de vatandaşımızın normal şartlarda kurban kesmesi için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" diyen Ömer, "Bu bir kurban ibadeti, bu ibadetin yerine gelmesi lazım. Bizim de fedakarlık yapmamız lazım. En güzel şekilde gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Son pazarlıklar biraz daha sert geçiyor. Alıcı biraz daha aşağı almak istiyor. Satıcı da maaliyetlerden dolayı aşağı vermek istemiyor. Gereken ne ise kurtarır şekilde malımızı satıyoruz" dedi.

125 BİN LİRAYA ALICISINI BEKLİYOR

Bir başka besici Selim Tekin, "815 kilo karkası var. Fiyatına 125 bin TL diyoruz ama 115 bin TL'ye vereceğiz" dedi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Bayrama saatler kaldı, pazarlık kızıştı: Fiyatlar düşüyor

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...