Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan zam oranı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan zam oranı

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" açıklaması dikkat çekmişti. Kulislerde emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin yüzde 50 zamla 3 bin liraya bulabileceği iddia ediliyor.

Milyonlarca emekli yılın ikinci bayram ikramiyesini almak için Kurban Bayramı'nı beklerken hesaplara yatacak rakam ise merak uyandırmaya devam ediyor.

"RAKAMI DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyeleri için zam sinyali verirken, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada "Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" açıklaması yapmıştı.

Milyonlarca vatandaşın sosyal medyada "Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?", "Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?" aratmaları dikkat çekiyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM NE KADAR OLACAK?

Son kulisler bilgilerine göre emekli ikramiyelerine ilişkin yüzde 45'in üzerinde bir zam yapılacak, hatta yüzde 50'yi bularak 3 bin TL olacağı iddia ediliyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Öte yandan; Emekli maaşlarına yapılacak zam için refah payı ve yüzde 45'lik kademeli bir artış hesaplaması en olası seçenekler arasında değerlendiriliyor.

Temmuz 2023'te gerçekleştirilecek olan zam oranlarıyla birlikte, SGK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarında artışlar bekleniyor. Örneğin, memur emeklileri için tahmini maaşlar Ocak 2023'te 7.901 Türk Lirası iken, 6 aylık zam ve yüzde 45 ek zamla birlikte 9.436 Türk Lirası'na yükselmesi bekleniyor. SSK (2000 öncesi) emeklileri için tahmini maaşlar ise Ocak 2023'te 6.093 Türk Lirası iken, 6 aylık zam ve yüzde 45 ek zamla birlikte 8.835 Türk Lirası'na yükselecek. Diğer kategorilerdeki emeklilerin de benzer şekilde artışlar göreceği öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...