Başbakan'ın müjdesiyle madenci işbaşı yapacak

Başbakan'ın müjdesiyle madenci işbaşı yapacak

Ekonomi Haberleri

Davutoğlu'nun maden işletmecilerinin sıkıntılarının giderilmesine yönelik düzenleme hazırlığı yapıldığını açıklaması, sektör temsilcilerini sevindirdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Başbakan'ın düzenleme hazırlığından bahsetmesinin sektörde sevinçle karşılandığını belirterek, "Torba kanundan önce özel sektörde 4 bin 600 kişi çalışıyordu. Yasanın ardından bütün saha sahibi arkadaşlarımız üretimi durdurdu. Çünkü Torba Yasa ile getirilen yükümlülükler işçi başına 1650 liraya karşılık geliyor ve bu kaldırılabilir bir yük değil. Yeni düzenleme ile bu yasanın yol açtığı mağduriyetler giderilecek, böylece özel sektörde 3 bin 200'e gerileyen istihdam yıl sonuna kadar 5 bini geçecektir" dedi. Davutoğlu'nun sözünü ettiği düzenlemede güvenlik tedbirleri sebebiyle artan işletme masrafları, devlet tarafından sübvanse edilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...