Başbakan açıkladı: Tedbir alana ödül geliyor

Başbakan açıkladı: Tedbir alana ödül geliyor

Ekonomi Haberleri

Son dönemlerde onlarca cana mal olan iş kazalarının ardından hükümet, gündeminin ilk sırasına İş Güvenliği Eylem Planı'nı koydu.

Bu çerçevede Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bürokratlardan brifing aldı. Toplantıda konuşan Davutoğlu, "Bundan sonra yaptırımları artıracağız. Bir ödül mekanizması da kuracağız. İşyerinde hiç kaza olmamışsa bazı kesintiler alınmayacak. Ölümcül kaza olmuşsa şimdikinden çok daha ağır cezalar gündeme gelecek" dedi. 1 Ocak itibarıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun sertifika verecek duruma geleceğini ifade eden Davutoğlu şöyle devam etti: "Meslek okullarında, üniversitelerde iş güvenliği dersleri konacak. Hangi işçi hangi işte uzmansa belgesini alacak… Vasıfsız işçi diye bir kavram kalmamalı. Denetim elemanı da gittiği yerde çay bile içemez. Herhangi bir yakın ilişki içine giremez."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...