Barajlarımızda taşkın ve patlama riski yok

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Barajlarımızda taşkın ve patlama riski yok

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Libya’da iki barajın patlamasıyla birlikte yaşanan sel felaketi, benzer bir afet durumunda Türkiye’deki barajların sağlamlığını gündeme getirdi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Su Politikaları Derneği (SPD) Başkanı Dursun Yıldız, Türkiye’deki barajların Kahramanmaraş merkezli depremlerde sağlamlığını kanıtladığını belirterek, Libya’daki gibi bir problemin yaşanma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları söyledi: “Libya’da yıkılan barajlar, toprak dolgulu bir yapıya sahip. 1942 yılından bu yana 5 kere taşkın riski geçirmiş. Daha sonra uyarılara rağmen güçlendirilmesi gerekli şekilde yapılmamış. Bu nedenle, bu kadar büyük bir kasırga ve peşinden gelen çok şiddetli yağış sonrasında barajların üzerinden aşan su, barajların gövdesini tümüyle ortadan kaldıracak şekilde büyük bir taşkına yol açmış. Bu şartların aynı şekilde Türkiye’deki barajlarda gerçekleşmesini beklemiyoruz. Türkiye’deki barajlar, sadece bazı ufak problemlerle deprem etkisini atlatmış durumda. Herhangi bir sel durumunda barajlarımızda bir taşkın veya patlama riski bulunmuyor. Bunun temel sebebi, Türkiye baraj güvenliği konusunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) kriterlerinin oldukça güvenilir olması ve projelendirmeden uygulamaya kadar mühendisliğin çok sağlam ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi.” 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...