Bankalar KOBİ’lerin işini kolaylaştırsın

Düzenleyen:
Bankalar KOBİ’lerin işini kolaylaştırsın

Ekonomi Haberleri

KOSGEB Başkanı Biçer “Bankalar KOBİ’lerimizi mümkün mertebe geri çevirmesin, krediden bir şekilde istifade ettirsin” dedi

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi” konusunda bankalara çağrıda bulundu. AA Finans Masası’na konuk olan Biçer “Anapara riski bankanın olmakla birlikte, KOBİ’lerimizi mümkün mertebe geri çevirmemelerini, ne olursa olsun krediden bir şekilde istifade etmeye yönelik alternatifler sunmalarını bekliyoruz. Bu hafta KGF, Hazine ile protokol imzalayacak. Hazine kefaletiyle KGF’nin, işletmelerin çoğuna kefil olması mümkün olacak. Bankaların bunu KOBİ’lere söylemeleri ve bu çerçevede kredileri kullandırmaları gerekiyor. Bu arada işlemlerden sadece 100 lira kanuni komisyon alınabilir. Onun dışında KOBİ’lerimiz başka ücret ödemek zorunda değil. Bizim bu krediler karşılığında bankalara ödeyeceğimiz faiz tutarı ise 2,5 milyar lira civarında. 3 yıl içinde ödeyeceğiz” dedi. Destek verilen işletmelerin FETÖ ile ilişkisinin olup olmadığını incelediklerini de belirten Biçer “Şayet haksız yoldan destek verilmişse, bunları geri almak için icra takibi başlatıyoruz, mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu anlamda başlattığımız icra takipleri oldu” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...