'Bankacılıkta yeni lisans isteyene kapıları açtık'

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
'Bankacılıkta yeni lisans isteyene kapıları açtık'

Ekonomi Haberleri  / İHA

İslami bankacılığın henüz istenilen seviyede olmadığını belirten Ali Babacan, yeni lisans konusunda kapıların açık olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankacılık sisteminde yeni lisans konusuna değinerek, "Biz, yeni lisan konusunda tüm bankacılık sisteminde kapıları açtık. Katılım bankaları için de durum aynı" dedi. Türkiye Katılım Bankaları Birliği 12. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Babacan, katılım bankacılığının tüm dünyada önemi ve ağırlığı giderek artan ve dünyanın en büyük finans kuruluşlarının dahi artık kayıtsız kalamadıkları bir alan olduğunu söyledi. Babacan şöyle konuştu: "Bu alanla ürün çeşitliliğinin ve fonların hacminin her geçen yıl yükseliş sergilediğini görüyoruz. Bugün itibariyle dünya genelinde 600'den fazla İslami finans kuruluşu faaliyet gösteriyor ve bu tür finansal varlıkların toplamı da 1 trilyon doları aşmış durumda. Ancak, bu 1 trilyon dolar tüm finans sisteminin ancak yüzde 1'ini oluşturuyor ve bu da yeterli değil." nbsp;Babacan, 2005 yılında katılım bankalarını yasal mevzuat olarak konvasyonel bankalarla eşitlediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzunca bir süre Türkiye'de katılım bankaları adeta bir üvey evlat yerine konmuşlardı ve karşılarına sürekli engeller çıkmaktaydı. Bu olumsuz tutumun sonucunda da ülkemizin katılım bankacılığında İslami finans endüstrisinde oynayabileceği liderlik rolü de maalesef ötelenmiş oldu. Zamanında ön açan yol açan bir tutum takınılsaydı, bugün belki çok daha farklı bir noktada olabilirdik." Yeni lisans konusunda bankacılık sisteminde kapıları açtıklarını kaydeden Babacan, "Türkiye'de yeni bir katılım bankası açılmak isteniyorsa, önleri açık. Kamu bankalarımızın da katılım bankacılığı sistemine girmesi pastayı büyütmek açısından önemli" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...