Bankacılar hesapladı: Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinde yeni zirve

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bankacılar hesapladı: Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinde yeni zirve

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bankacıların hesaplamalarına göre, 24 Kasım'da 9 yılın en yüksek seviyesine çıkan Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri geçen hafta 140 milyar doları aşarak tarihi zirvesine ulaştı.

Merkez Bankası'nın toplam rezervlerini değerlendiren bankacılar, TCMB'nin toplam rezervinin 140 milyar dolara ulaşarak yeni bir tarihi zirveye ulaştığını hesapladı. 24 Kasım ile biten hafta banka, toplam rezervlerinin 136.5 milyar dolara ulaşarak 9 yılın en yüksek seviyesini gördüğünü bildirmişti.

Reuters'a hesaplamalarını açıklayan beş bankacı, toplam rezervlerin geçen hafta yükselişini koruduğunu belirtti. Bankacılar, 30 Kasım haftasında rezervlerin 3.5-3.8 milyar dolar arttığını hesapladı. Bu, toplam rezervlerde yeni bir zirveye ulaşıldığı anlamına geliyor.

Bankacılar hesapladı: Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinde yeni zirve

TCMB REZERVLERİ SEÇİMDEN BU YANA YÜKSELİŞTE

Merkez Bankası toplam rezervleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ekonomi yönetimine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın gelmesinden bugüne yükselişini sürdürüyor. Her fırsatta kararlılık, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı mesajı veren ekonomi yönetimi, para piyasalarında güven inşa ediyor.

Bankacılar hesapladı: Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinde yeni zirve

ARTIŞ SERİSİ REKORU

Toplam rezervler, mayıs sonundan 24 Kasım ile biten haftaya kadar geçen sürede 38 milyar 35 milyon dolar artarak yüzde 38,6 yükseldi. 15 hafta üst üste artan toplam rezervler, 1987 başlangıçlı veri tarihinden bugüne en uzun artış rekorunu kaydetmiş oldu.

24 Kasım haftasında brüt döviz rezervleri önceki haftaya göre 1,8 milyar dolar artarak 91 milyar dolar, net rezervler ise 29 milyar dolardan 35,8 milyar dolara yükseldi.

Bankacıların açıkladığı veriler, TCMB analitik bilanço verilerinden ve öncü göstergelerden hesaplanıyor. Resmi veriler perşembe günü saat 14.30'da açıklanacak. TCMB, bahsi geçen rezerv tahminlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...