Banka komisyonları artmadı, azaltıldı

Banka komisyonları artmadı, azaltıldı

Ekonomi Haberleri

Bakan Yazıcı, 'banka ücretleri yasal hale geldi' iddialarının gerçeği yansıtmadığını, komisyon ve masrafların yeni kanunla azaltıldığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bankaların tüketiciden aldığı ücret, komisyon ve masrafların artmadığını, yeni Tüketici Kanunu ile bu miktarların azaltıldığını söyledi. "Komisyon ücretleri 3 milyar TL arttı" başlıklı haberlerde, "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile 'ücret ve komisyonların yasal hale getirildiği, ücretlerin de artık geri alınamayacağı, tüketicilerin yanıltıldığı" şeklinde ifadelere yer verildiğini belirten Yazıcı, bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Bankaların masraflarını serbestçe belirleyebildiğini, 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe girecek kanunla ise masrafların bakanlığın görüşü alınarak BDDK tarafından belirleneceği hükmü getirildiğini anlatan Bakan Yazıcı, "Böylece farklılıklar engellenecek" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...