Bank Asya'da son söz BDDK'nın

Bank Asya'da son söz BDDK'nın

Ekonomi Haberleri

Babacan, Bank Asya'da ortaklarla ilgili belgelerin teslim edilmesi durumunda ise BDDK tarafından teknik değerlendirme yapılacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bank Asya'nın hakim ortaklarına ilişkin istenen bilgiler geldikten sonra değerlendirme sürecinin başlayacağını ve süreç sonunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) nihai bir karar vereceğini söyledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bankacılık Kanunu'nun 18. maddesinin 5. fıkrasını gerekçe göstererek Bank Asya'nın yönetimine el koymuştu. Ancak son sözü BDDK'a söyleyecek. BDDK'nın kararı doğrultusunda yönetim ya TMSF'de kalacak ya da eski sahiplerine devredilecek. Bu konuda BDDK'nın güçlü yetkilere sahip olduğunu belirten Babacan, nbsp;"BDDK, Bankacılık Kanunu'nun 18. maddesinin 5. fıkrasını burada (Bank Asya) baz almış durumda. O da bankanın hakim ortaklarında aranılan niteliklerle ilgili, bunlar da uluslararası niteliklerdir. Burada asıl aranan maddi imkanlar, sicil, itibar, kredi geçmişi gibi nitelikler. Ortaklar banka sahibi olmaya elverişli midir, değil midir? Bu niteliklere hem banka kurulurken sahip olmak gerekir hem de banka varlığını sürdürdüğü süre boyunca o niteliklerin korunması gerekir. Ancak bunlarla ilgili bilgiler süresi içinde verilememiş. BDDK, süre dolduktan sonra bir süre daha vermiş, o 1 ay içerisinde yine tamamlanamamış bunlar. Bilgi verilen sayı az, verilemeyen sayı çok. Bilgi verilmesi de yetmiyor. BDDK, aynı zamanda bu bilgileri kontrol edecek ve bunların değerlendirmelerini yapacak. O bilgiler geldikten sonra değerlendirme süreci başlayacak ve süreç sonunda BDDK nihai olarak bir karar verecek. Bu isimlerin hangileri bir banka ortağı olma konusunda kriterleri yerine getiriyor, hangileri getiremiyor, bu süreç sonunda ancak bundan sonraki aşamaların ne şekilde gerçekleşeceği belli olacak" dedi.
Ali Babacan, ortaklarla ilgili belgelerin teslim edilmesi durumunda ise BDDK tarafından teknik değerlendirme yapılacağını belirterek, "Kanun ne diyor, hukuk ne diyor? Hepsine bakacaklar. Herkesin gönlü rahat olsun, hukuk neyse o işleyecek. Biz hep 'kural bazlı ekonomi' dedik. Keyfiliğin olmadığı, kuralların çalıştığı bir ekonomik yapı istedik. BDDK'da bu var" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...