Bank Asya için şok karar

Bank Asya için şok karar

Ekonomi Haberleri

Bank Asya, 70. madde kapsamına alındı. Buna göre BDDK, bankanın yönetim yapısından şubelerine kadar her konuda müdahalede bulunabilecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), uzun süredir sıkıntı yaşadığı iddia edilen Bank Asya ile ilgili bir karar aldı. Kurul, Bank Asya'nın, Bankacılık Kanunu'nun 'kısıtlayıcı önlemler' içeren 70. maddesi kapsamına alınmasına karar verdi. Bu maddeye göre Kurul, Bank Asya'dan yönetimi ve hissedar yapısını değiştirmesini isteyebilecek. Yine 70. maddeye göre, banka tarafından düzeltici ve iyileştirici tedbir alınmaması ya da bu tedbirlere rağmen sonuç alınamaması durumunda Kurul yeni tedbirlere başvurabilecek. Buna göre, tüm teşkilatı veya gerekli görülen yurt içi, yurt dışı şubelerini kısıtlayabilecek, geçici olarak durdurabilecek. Kaynak toplanması, kullandırılması, faiz oranı ve vade kısıtlaması gibi sınırlamalar getirilebilecek. Zarar doğurduğu tespit edilen faaliyetlerin sınırlandırılması veya durdurulması, verimi düşük veya verimsiz varlıkların elden çıkarılması istenebilecek. İstekli olan bir veya birkaç banka ile birleşme, uygun görülecek yeni hissedarlar bulunması ve doğan zararın özkaynaktan ödenmesi gibi kararlar alınabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...