Depremzedeli üreticilerin yüzünü güldürdü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Depremin vurduğu Adana'da balkabağı üreticilerinin yüzünü Ramazan ayı güldürdü. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı balkabağı satışları arttı. Balkabaklarının kilogramı 7 TL'den satışa sunuluyor.

Ramazan ayında iftar sonrasında tatlı olarak tüketilebilen, çorbası, yemeği de yapılabilen balkabağına talep arttı. Adana Kozan’da üretilen balkabağının kilogram fiyatı 7 TL’den perakende ise 7,5 TL’den satışa sunuldu. 

Adana’nın Kozan ilçesinde onlarca dönüm arazide üretilen ve şifa deposu olan bal kabağında yaşanan asrın depremi ile birlikte duran satışlar yeniden artışa geçti. Ramazan sofralarında tatlı olarak tüketilen ve çocuklar için şifa deposu olan balkabağı satışlardaki yoğunluk ile üreticisini sevindirdi. Tatlı olarak tüketilen ve içerisinde A, C ve E vitaminlerini barındırması ile yüksek oranda besleyici olan bal kabaklarının tüketiciden yoğun ilgi gördüğü ifade edildi.

Yaşanan yıkıcı deprem ile birlikte satışların bir ara durduğunu hatırlatan üretici Battal Yavuz, “Deprem öncesi çok güzeldi. Balkabağına şu an talep yoğun, Ramazan dolayısıyla yükseldi. Tatlısı yemeği için genelde talep. Besin deposu olması nedeniyle tercih yoğun oluyor. Şu an kilogramda toptan fiyatı 7 TL’den perakende ise 7,5 TL’den satılıyor. Taleplerin yoğun olması bizlerin de yüzünü güldürdü” diye konuştu.

Depremzedeli üreticilerin yüzünü güldürdü

Balkabağı fiyatı 7 TL'den satışa sunuluyor

TÜRKİYE BALKABAĞI ÜRETİMİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA 8'İNCİ

Dünyanın en büyük balkabağı üreticisi olan Çin'den sonra Hindistan, Ukrayna ve Rusya geliyor. Türkiye ise dünya balkabağı üretiminde sekinzinci sırada yer alıyor. Ülkemizde bütün yıl örtü altı tarımcılık ile üretilen balkabağı, Adapazarı, Isparta, Düzce gibi illerde yoğun olarak yetiştiriliyor. 

İHA


Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...