Balıkesir avluda nefesleniyor

Düzenleyen:
Balıkesir avluda nefesleniyor

Ekonomi Haberleri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projelerinden olan Avlu Balıkesir’e vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.M İki ay sonra içerisindeki işletmelerin faaliyete geçeceği Avlu Balıkesir, şehir insanı ve misafirlerinin nefes alacağı bir merkez olacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projelerinden olan Avlu Balıkesir’e vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. İki ay içerisinde işletmelerin de faaliyete geçeceği Avlu Balıkesir, kent insanı ve misafirlerinin nefes alacağı bir merkez olacak. 
Avlu Balıkesir’de 4 bin 800 metrekarelik yapay gölet su ile dolduruldu. Hizmete açılan 1. etap, Çocuk Köyü ile birlikte 130 bin metrekare büyüklüğünde. 2. etap da tamamlanınca rekreasyon alanı toplam 220 dönüm olacak. Tesisin içinde kültür merkezi, sergi salonu ve kongre merkezi de bulunuyor. Avlu’da yaklaşık iki ay içerisinde çeşitli işletmelerde faaliyete geçecek. 
ŞEHRİN NEFES ALACAĞI BİR SOSYAL TESİS
Avlu Balıkesir, Balıkesir’in tam ortasında 240 dönümlük yemyeşil bir alana yayılmış bir açık hava alışveriş merkezi. Bir nevi şehrin üçüncü ve en büyük caddesi. İçinde Balıkesir Ticaret Odası, çocuk köyü, göletler, yapay bir ırmak, gösteri ve performans merkezi, sergi salonları, golf alanı, teleferik, sinema, macera parkı, meydanlar, açık otopark ve mağazalar yer alıyor. Bütün bunları yemyeşil bir açık havada şehrin ortasında Balıkesirlilere sunacak Avlu Balıkesir. Böylece kent merkezinin değerini artırırken, AVM’ler deyince akla gelen beton yığınları anlayışını yıkacak. Sadece bir alışveriş merkezi demek haksızlık olur, burası aynı zamanda şehrin nefes alacağı bir yeşil alan ve ritminin atacağı bir sosyal tesis olarak tasarlandı.
AVLU’DA BALIK TUTMA KEYFİ YAŞANACAK
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan Çay Deresi Rekreasyon Alanı’nda bulunan 850 metre uzunluğundaki dev havuza balıklar salındı. Balıkları havuza bırakan Başkan Uğur, Balıkesirlilere verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi ile hayallerin gerçek olduğunu ifade eden Başkan Uğur “Herkes bu Çay Deresi nasıl ıslah olur, nasıl balık dolar, nasıl balık tutulur bunu çok konuştu. Şimdi hayal edilenler gerçek oldu. Avlu Balıkesir'de tekneye biniyoruz, saltanat kayıkları da geliyor. Gelinler, damatlar saltanat kayıtlarında da fotoğraflarını çektirecekler. 850 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki bu çok büyük havuzda insanlarımız çok güzel saatler geçirecekler. Biz balık tutturtma sözümüzü yerine getirmek için göletlerden tuttuğumuz balıkları Çay Deresi’ne bırakıyoruz. Şu anda 300'ün üzerinde balık Balıkesir'de Çay Deresi’ne bırakıldı. Bunlar yumurtlayıp ürüyecek ve amatör olta balıkçılarımız ile birlikte, balık avcıları balık tutma zevkini yaşayacaklar. Çamlık Tepesi inşaatı da devam ediyor. Hilal minareli cami ile birlikte önümüzdeki bayram Avlu’dan teleferik ile Çamlık Tepesi’ne çıkarak namazımızı kılacağız. Balıkesir marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...