Bakıcı desteği için başvurular başlıyor

Bakıcı desteği için başvurular başlıyor

Ekonomi Haberleri

Çalışan kadınlar, aylık 300 avro hibe için 25 Haziran'dan itibaren başvuru yapabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) uygulayacağı 'Evde Çocuk Bakım Projesi' için başvurular başlıyor. Avrupa Birliği fonları ile SGK iş birliğinde gerçekleşen, öncelikle 3 pilot ilde uygulanacak proje için başvurular 25 Haziran'dan itibaren sgk.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Antalya, İzmir ve Bursa'da çalışan annelerin çocuklarının bakımı için aylık 300 avro destek verilecek. Engelli çocuğuna tek başına bakan ve resmî makamlarca sertifikalandırılmış bakıcı çalıştıran annelere destek ise 390 avro olacak. Proje ile hem kadınlar iş hayatına dönecek, hem de ev hizmetleri sektöründe yüzde 96'ya varan kayıt dışı çalışma oranı azaltılacak. Projenin ilk etapta 5 bin kadının ve 5 bin kayıtlı çocuk bakıcısının işe dönmesiyle istihdama 10 bin katkı yapması bekleniyor. Hibeden yararlanmak için anne ve bakıcının Türk vatandaşı olması, annenin, başvurudan 1 gün önce dahi olsa sigortalı çalışıyor olması şartı aranacak. Ayrıca annenin gelirinin asgari ücretin brüt tutarının 2 katına kadar, yaklaşık 2500 liradan fazla olmaması gerekiyor.
SGK, çocuk bakıcısı için de şartlar getiriyor. Buna göre, çalıştırılacak bakıcının en az ilkokul mezunu olması şartı aranacak. Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması istenecek. Yanlış beyan halinde verilen hibe desteği geri alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...