Bakanlık kadınlara ekonomik destek için kolları sıvadı: 4 bin 125 TL hazırlandı... İşte şartlar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakanlık kadınlara ekonomik destek için kolları sıvadı: 4 bin 125 TL hazırlandı... İşte şartlar

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik verdiği destek ödemesine zam geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni destek ödeme tutarı da açıklandı. İşte detaylar…

Son zamanlarda, pandeminin de tüm dünyaya getirmiş olduğu ekonomik yük nedeniyle, sosyal destek ödemelerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle sosyal destek ödemeleri kapsamında ödediği tutarlara da memur maaşı, asgari ücret zammı ya da enflasyon oranınca, desteğe göre değişmekle birlikte zam yaptı. 2023 yılının ilk günlerinden bu yana destek ödemelerini zamlı bir şekilde gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik yaptığı yardımların miktarını da artırdı.

Kadınları ekonomik anlamda desteklemek adına barınmadan gıdaya, ayni yardımlardan nakdi desteklere pek çok yardım türü vermeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle eşini kaybetmiş ya da ailesini kaybetmiş kadınlara maaş desteği sağlamaya başladı.

Bu yıl da devam eden maaş desteğinde ödeme tutarı artarken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öncülük ettiği ödemelerin ne kadar olacağı belli oldu. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik verdiği o destek...

KADINLARA NAKİT YARDIM DESTEKLERİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği destek ödemelerinden biri olan ölüm aylığı, halk arasında 'dul' ya da 'yetim aylığı' olarak da adlandırılıyor. Bekar olan kadınların, ölmüş olması halinde anne ya da babasından; evli olan kadınların ise eşini kaybetmesi halinde alabileceği ölüm aylığı, belirli şartlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bağlanıyor. Kurumların iş birliği ile gerçekleştirilen bu ölüm maaşı ödemesine de yeni dönemde zam geldi.

DESTEKLER MAAŞ YÜZDESİNE GÖRE BELİRLENİYOR

'Dul' ve 'yetim aylığı' olarak da bilinen ölüm maaşı, 2023 yılı için en düşük emekli maaşına gelen yüzde 54’lük asgari ücret zammı ile artış yaşadı. Şu an için en düşük emekli maaşı tutarında maaştan yüzde 75 oranında yararlanan bir kadının aylık maaşı 4 bin 125 TL’yi buldu. Bu tutar, kişinin maaştan yararlandığı orana göre değişiklik gösterebiliyor. Öte yandan kadınlara ve çocuklara yönelik pek çok destek gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar için başvuruları e-Devlet üzerinden kabul ediyor. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esra19 Mart 2023 00:53

1200 liraya zam gelsin lütfen

Sonraki Haber Yükleniyor...