Bakanlık destekliyor! Geçen yıl 70 milyonu görmüştü: Şimdi hedef 100 milyon dolar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakanlık destekliyor! Geçen yıl 70 milyonu görmüştü: Şimdi hedef 100 milyon dolar

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ege Maden İhracatçıları, İtalya’da konumunu güçlendirmek için 2 fuarı birden ziyaret etti. 8 aylık dönemde sadece İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, yeni hedeflerini ve ihracat beklentilerini açıkladı.

Ege Maden İhracatçıları, Türkiye'de doğal taş ihracatında zirvede yer alıyor. Başta Aydın ve Muğla olmak üzere Ege illerinde madencilik faaliyetleri yürüten firmalar, EMİB ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürülen proje kapsamında, mermer ve doğal taş sektöründe trendleri belirleyen, dünyanın en önemli fuarlarından olan Marmomac, Mermer, Doğal Taş ve Taş İşleme Makinaları Fuarı’na İtalya’daki pazarlama faaliyetlerini artırmak için katıldı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye’nin maden ihracatında İtalya’nın 2023 yılının Ocak - Ağustos dönemindeki 163 milyon dolarlık tutarla dördüncü sırada yer aldığını söyledi. 53 ülkeden 1400 firmanın standının bulunduğu fuarda, dünyanın her tarafından mimarlar, ithalatçılar ve ihracatçılar buluştu. 

Bakanlık destekliyor! Geçen yıl 70 milyonu görmüştü: Şimdi hedef 100 milyon dolar

100 MİLYON DOLARA ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ

Türk doğal taş sektörü Marmomac fuarında 155 Türk firmayla yer aldı. Başkan İbrahim Alimoğlu, "İtalya, Türk ihracatçıları açısından güçlü bir ihraç pazarımız. EMİB olarak 8 aylık dönemde İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2023 yılı sonunda İtalya’ya ihracatımızı 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Alimoğlu, Yeni Dönem Doğal Taş Pazarlama ve Strateji Geliştirme UR-GE Projesi’nde yer alan 13 firmadan 22 katılımcıyla İtalya’da temaslarda bulunduklarını söyledi. Alimoğlu, "Verona’daki Marmomac Fuarı’ndan sonra Bolonya’da düzenlenen, seramik ürünlerin ağırlıkta olduğu Cersaie Uluslararası Yapı, Sanayi, Seramik Fuarı’nı ziyaret ettik.

Bakanlık destekliyor! Geçen yıl 70 milyonu görmüştü: Şimdi hedef 100 milyon dolar

İHRACAT RAKAMLARIMIZA OLUMLU YANSIMALARI GÖRECEĞİZ

İtalyan alıcıların yanı sıra, fuar ziyaretlerimizde tüm dünyadan maden ve doğal taş firmaları ile iş görüşmeleri gerçekleştirdik, tasarımcılar ve mimarlar ile buluşma zemini bulduk. Aynı zamanda, üretim makineleri ve araçları ile üretim proseslerine ilişkin sektördeki teknolojik gelişmeleri yerinde gördük. Verimli bir sektörel ticaret heyetini geride bıraktık. Bu temasların önümüzdeki süreçte ihracat rakamlarımıza olumlu yansımalarını göreceğiz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...