Bakan Zeybekçi: Artık yazacakları felaket senaryoları kalmadı

Bakan Zeybekçi: Artık yazacakları felaket senaryoları kalmadı

Ekonomi Haberleri

Bakan Zeybekci, "Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım 150 milyar dolara çıktı. Artık yazacakları felaket senaryosu kalmadı" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son 12 yılda Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım miktarının 14 milyar dolara ulaştığına dikkat çekerek felaket senaryosu çizenlerin umduğunu bulamayacağını söyledi. Kilis Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Zeybekci, "2009'dan 2014 Ağustosu'na kadar ise 6,5 milyon vatandaşımızı iş sahibi oldu. Aynı dönemde AB ülkelerinde 5 milyonun üzerinde toplam istihdamda aşağıya gitti. Ülkemiz ise bu konuda artış sağlayarak 1 numara oldu" diye konuştu. Türkiye'nin 19 çeyrekten beri ortalama 5,8 büyüdüğünü aktaran Zeybekci, Türkiye'nin cari açığını önceki yıla oranla bu yıl yüzde 35 oranında aşağıya çektiğini kaydetti. Türkiye'nin 2014 sonundaki bütçe açığının 1,2 seviyesine ineceğını belirten Ekonomi nbsp;Bakanı Zeybekci, şunları söyledi: "2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım 14 milyar dolar. Şu anda bu rakam 150 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımın yüzde 70'i AB ülkelerinden geliyor. Artık yazacakları felaket senaryosu kalmadı, hayallerini zorluyorlar. Kim isterse istesin bu ülkede asla ve asla kriz çıkmaz ve çıkmayacak. Çünkü artık bu milletin adamları ve hizmetkarları var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...