Bakan Yıldız'dan terör tepkisi

Bakan Yıldız'dan terör tepkisi

Ekonomi Haberleri

Yıldız, önceki gece Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) Doğalgaz Boru Hattı'na terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiği ve gaz akışının kesildiğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gece Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) Doğalgaz Boru Hattı'nın Sarıkamış Yağbasan köyü mevkisindeki kısmına terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiğini ve patlama sonucu gaz akışının kesildiğini söyledi. Bölücü terör örgütünün şu ana kadar Silopi elektrik iletim hattı, İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı, Mardin'deki trafo merkezi ve Çukurca elektrik hattına yaptığı saldırılarla o bölgede yaşayan vatandaşların en temel ihtiyaçlarını engellemek istediğini ifade eden Bakan Yıldız, "Bunlar ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler" diye konuştu. Yıldız, petrol ve doğalgaz boru hatlarının korunmasıyla ilgili çalışmaları olduğunu da ifade ederek, "Genelkurmay ve jandarma ile yaptığımız, ortak, teknolojik çalışmalar var. Yol haritası mevcut. Boru hatları inşallah daha güvenli hale gelecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...