Bakan Uraloğlu: Asırlık projeleri gerçekleştirdik

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu: Asırlık projeleri gerçekleştirdik

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Hayal bile edilemeyen birçok projeyi hizmete sunduk. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına girerken, geleceğe dönük büyük hedefleri olduğunu söyledi. Uraloğlu, cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yılı vesilesiyle, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu’nun yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Cumhuriyetimizin bir asrını geride bırakırken, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiğimiz büyük projeler ve elde ettiğimiz başarılarla dolu bir geçmişi selamlıyoruz. Bu özel gün vesilesiyle geriye dönüp baktığımızda, Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geçen istikrar döneminde asırlık işleri 21 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçtiğini görüyorum

AK Parti hükûmetleri hizmete başladığı ilk günden itibaren, Türkiye’nin modern, güvenli ve sürdürülebilir ulaşım altyapısını oluşturmak için kararlı bir şekilde çalıştı. Yol, köprü, demir yolu, hava yolu ve deniz yolu projelerimizle ülkemizin ulaşım ağını nakış gibi işledik. Böylece, bilgi, yük ve yolcu taşımacılığında daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik bir dönemi başlattık.

"ÖNEMLİ PROJELERİ GÜNDEMİMİZE ALIYORUZ"

Dört saatlik uçuş süresiyle, yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı ve 10 trilyon dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezi konumunda olan ülkemiz, dünya ekonomik merkezleri ile ham madde kaynakları arasındaki güzergâh üzerinde bir kavşak konumundadır. Bu konum bizi Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişimleri için çok önemli bir noktaya taşıyor. Konumumuzun getirdiği sorumlulukla, üzerimize düşeni yapıyor ve önemli projeleri gündemimize alıyoruz. Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi hepimiz için çok önemli bir projedir. Yine, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demir yolu ve kara yolu ulaşımı sağlayacak Zengezur Koridoru Projesi’nin hayata geçmesi tüm Orta Koridor ülkeleri açısından önemli bir gelişmedir.

Bu gerçeklerin ışığında, hayal bile edilemeyen birçok projeyi hizmete sunduk. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik."

Ankara ile İstanbul arasında yapılması planlanan Süper Hızlı Tren Projesi’nin detaylarını anlatan Bakan Uraloğlu, saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenle seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...